Çıtır Tavuk

Çıtır Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 kg tavuk göğsü
- 1 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 2 diş sarımsak
- Yarım şişe soda
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Tuzunu kendimize nazaran ayarlayalım
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı köri
- 1 yemek kaşığı mayonez
Kızartması için;
- Sıvıyağ
Bulamak için;
- Mısır gevreği
Çıtır Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğsümüzü istediğimiz formda kesiyoruz ,ben daha evvel geniş kesmiştim bu kez çocukların isteği üzerine küp küp kestim .
- Kestikten sonra güzelce yıkadım süzdüm .
- Önceden hazırlamış olduğum sorumun içine attım yeterlice karıştırdım üzerine streçleyip buzdolabına kaldırdım .
- Buzdolabında yaklaşık olarak 1 saat bekledi daha fazla da bekletebilirsiniz .
- Daha sonra robottan geçirdiğim mısır gevreklerimi hazırladım.
- Tavuklarımı mısır gevreğine buladım hepsini tek tek fırın tepsisine bıraktım pişirmeye hazırlar.
- Bol yağ koyduğum kızartma tenceremi ocağa aldım yağımı uygunca kızınca mısır gevreğine buladığım tavuklarımı tek tek içine attım.
- İstediğim pembeleşmeye gelince çıkardım ,yanına patates kızartması ile süper oldu deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Çıtır Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





