Çıtır Taş Kadayıf

Çıtır Taş Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • Çeyrek limon suyu

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığının ucu ile tuz

İçi için;

  • İri kıyım ceviz

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Çıtır Taş Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel şerbet için şeker ve suyu tencereye alın ve şeker eriyene kadar çırpalım.
  2. Şeker eriyince ocağa koyup kaynamaya bırakın 10 dk kaynadıktan sonra çeyrek limon suyu ekleyip 5 dk kadar daha kaynatın ve soğumaya bırakın.
  3. Daha sonra hamur için tüm materyalleri bir kapta karıştırın üstünü streçle kapatıp mayalamaya bırakın.
  4. Bu ortada cevizlerimizi hazırlayalım dilerseniz tarçın ekleyebilirsiniz.
  5. Mayalanan hamuru ısınmış teflon tavaya kepçe yardımıyla dökelim. Ve tek tarafını pişirelim.
  6. Hamur bitene kadar bu süreci tekrarlayalım.
  7. Hamurun içine cevizleri koyup uçlarını birleştirelim ve yeterlice kapatalım ki açılmasın.
  8. Kızdırdığımız yağda kadayıflarımızı kızartalım. Ve soğuk şerbete batıralım.
  9. Böylelikle içi yumuşak dışı çıtır olacak kadayıf sıcak şerbet soğuk olacak şerbetin içinde biraz beklettikten sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun 🌺.

Çıtır Taş Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahvaltı Böregi
Karnıyarık
Pastaban Tiramisu
Pratik Arpa Şehriye Çorbası
Mantarlı Menemen
Latte Pasta
Hdabla | © 2025 |