Çıtır Taş Kadayıf
Çıtır Taş Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- Çeyrek limon suyu
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı su
- 1,5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığının ucu ile tuz
İçi için;
- İri kıyım ceviz
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Çıtır Taş Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel şerbet için şeker ve suyu tencereye alın ve şeker eriyene kadar çırpalım.
- Şeker eriyince ocağa koyup kaynamaya bırakın 10 dk kaynadıktan sonra çeyrek limon suyu ekleyip 5 dk kadar daha kaynatın ve soğumaya bırakın.
- Daha sonra hamur için tüm materyalleri bir kapta karıştırın üstünü streçle kapatıp mayalamaya bırakın.
- Bu ortada cevizlerimizi hazırlayalım dilerseniz tarçın ekleyebilirsiniz.
- Mayalanan hamuru ısınmış teflon tavaya kepçe yardımıyla dökelim. Ve tek tarafını pişirelim.
- Hamur bitene kadar bu süreci tekrarlayalım.
- Hamurun içine cevizleri koyup uçlarını birleştirelim ve yeterlice kapatalım ki açılmasın.
- Kızdırdığımız yağda kadayıflarımızı kızartalım. Ve soğuk şerbete batıralım.
- Böylelikle içi yumuşak dışı çıtır olacak kadayıf sıcak şerbet soğuk olacak şerbetin içinde biraz beklettikten sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun 🌺.
Çıtır Taş Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






