Çıtır Tahin Şöleni
Çıtır Tahin Şöleni Tanımı İçin Malzemeler
- ️1 yumurta sarısı
- ️125 gram pudra şekeri
- ️3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı pudra şekeri
- ️1 paket kabartma tozu
- ️1 paket vanilya
- ️Aldığı kadar un (2,5-3 su bardağı kâfi oluyor)
Arası için;
- ️1 çay bardağı tahin
- ️2 yemek kaşığı toz şeker
- ️3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı iri kırılmış fındık ya da ceviz
Üzeri için;
- ️1 yumurta sarısı
- ️Kavrulmuş susam
Çıtır Tahin Şöleni Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta, tereyağı, pudra şekeri, kabartma tozu ve unu karıştırma kasesine alıp karıştıralım.
- Unu yavaşça ekleyerek yumuşak kıvamda hamur elde edelim.
- İç dolgusu için tahin, toz şeker ve fındıkları karıştıralım.
- Hazırladığımız hamuru iki pişirme kağıdı ortasında çok ince olmayacak biçimde açalım.
- Üzerine tahinli karışımı döküp yayalım.
- Rulo halinde hamuru sararak dondurucuda 5 dk dinlendirelim.
- Hamuru 1 parmak genişliğinde keselim evvel çırpılmış yumurta beyazına akabinde susama batırıp pişirme kağıdı serdiğimiz tepsimize dizelim.
- Önceden ısınmış 180 derece fırında kurabiyeler kızarana kadar pişmeye bırakalım. Deneyecek olanlara afiyet olsun. 🤗.
Çıtır Tahin Şöleni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















