Çıtır Tahin Şöleni

Çıtır Tahin Şöleni Tanımı İçin Malzemeler

  • ️1 yumurta sarısı
  • ️125 gram pudra şekeri
  • ️3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı pudra şekeri
  • ️1 paket kabartma tozu
  • ️1 paket vanilya
  • ️Aldığı kadar un (2,5-3 su bardağı kâfi oluyor)

Arası için;

  • ️1 çay bardağı tahin
  • ️2 yemek kaşığı toz şeker
  • ️3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı iri kırılmış fındık ya da ceviz

Üzeri için;

  • ️1 yumurta sarısı
  • ️Kavrulmuş susam

Çıtır Tahin Şöleni Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta, tereyağı, pudra şekeri, kabartma tozu ve unu karıştırma kasesine alıp karıştıralım.
  2. Unu yavaşça ekleyerek yumuşak kıvamda hamur elde edelim.
  3. İç dolgusu için tahin, toz şeker ve fındıkları karıştıralım.
  4. Hazırladığımız hamuru iki pişirme kağıdı ortasında çok ince olmayacak biçimde açalım.
  5. Üzerine tahinli karışımı döküp yayalım.
  6. Rulo halinde hamuru sararak dondurucuda 5 dk dinlendirelim.
  7. Hamuru 1 parmak genişliğinde keselim evvel çırpılmış yumurta beyazına akabinde susama batırıp pişirme kağıdı serdiğimiz tepsimize dizelim.
  8. Önceden ısınmış 180 derece fırında kurabiyeler kızarana kadar pişmeye bırakalım. Deneyecek olanlara afiyet olsun. 🤗.

Çıtır Tahin Şöleni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Haftasonu Kahvaltımız
Yulaf Krep
1. Gün İftar Menüm
Antep Fıstıklı Trileçe
Pirinç Pilavı
Aşure Tarifi (Deneyen Herkes Tarifini İstedi) (Videolu)
Hdabla | © 2025 |