Çıtır Soğan

Çıtır Soğan Tanımı İçin Malzemeler

  • Bir demet taze soğan
  • 1 su bardağı galeta unu

Mantolama için;

  • 1 adet maden suyu/soda
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Sos için;

  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı tuz

Çıtır Soğan Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle soğanların beyaz kısımlarını keselim. Yeşil kısımlarını kullanmıyoruz. Yalnızca beyaz kısımlarını kullanalım.
  2. Montolama sosu için bütün materyalleri karıştıralım. Pürüzsüz bir kıvam haline getirelim.
  3. Galeta unumuzu geniş bir kaba alalım.
  4. Soğanlarımızın beyaz kısımlarını evvel montolama sosuna bulayalım sonra galeta ununa bulayım.
  5. Yağlı kağıt serili fırın tepsimize sıralayalım.
  6. Bütün soğanlarımıza birebir süreci uygulayalım.
  7. Tepsimize sıralayalım.
  8. 170 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirelim.
  9. Sosu için bir kasede bütün gereçleri karıştıralım.
  10. Pişen çıtır soğanlarımızı sos ile birlikte servis edelim.
  11. Bu sos çıtır çıtır sopanlarımıza çok yakışıyor. Dilerseniz öbür soslarla da servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Çıtır Soğan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Keçi Bacağı (Pişi)
Cevizli Soğuk Baklava
Mini Bazlamalar
Çilek Soslu Kupa Tatlısı (Yalancı Magnolia)
Çilekli Magnolia
Tiramisu Güllaç Tarifi
Hdabla | © 2025 |