Çıtır Soğan
Çıtır Soğan Tanımı İçin Malzemeler
- Bir demet taze soğan
- 1 su bardağı galeta unu
Mantolama için;
- 1 adet maden suyu/soda
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Yarım çay kaşığı karabiber
Sos için;
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Yarım çay kaşığı tuz
Çıtır Soğan Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğanların beyaz kısımlarını keselim. Yeşil kısımlarını kullanmıyoruz. Yalnızca beyaz kısımlarını kullanalım.
- Montolama sosu için bütün materyalleri karıştıralım. Pürüzsüz bir kıvam haline getirelim.
- Galeta unumuzu geniş bir kaba alalım.
- Soğanlarımızın beyaz kısımlarını evvel montolama sosuna bulayalım sonra galeta ununa bulayım.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsimize sıralayalım.
- Bütün soğanlarımıza birebir süreci uygulayalım.
- Tepsimize sıralayalım.
- 170 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirelim.
- Sosu için bir kasede bütün gereçleri karıştıralım.
- Pişen çıtır soğanlarımızı sos ile birlikte servis edelim.
- Bu sos çıtır çıtır sopanlarımıza çok yakışıyor. Dilerseniz öbür soslarla da servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Çıtır Soğan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









