Çıtır Rulo Börek

Çıtır Rulo Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet taze yufka

İç harcı için;

  • Yarın kg kıyma
  • 2 orta uzunluk ince kıyılmış kuru soğan
  • Az sıvı yağ
  • Toz biber
  • Tuz

Sos için;

  • 2 kahve fincanı sıvı yağ
  • 2 kahve fincanı süt
  • 2 kahve fincanı maden suyu
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Galeta unu

Çıtır Rulo Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle böreğimizin iç harcını hazırlayalım. Kıymayı tavaya alıp ocakta suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Sonra soğan ve yağı ekleyip kavurmaya devam edelim.  Soğanlar pembeleşip yumuşayınca baharatları ekleyip soğumaya bırakalım.
  2. Ardından sos için materyalleri bir kapta karıştıralım.
  3. Her yufkayı ortalarına sos sürerek 2 ye katlayalım. Her yufkayı fotoğraftaki üzere üçgenlere bölelim. İster 5 ister 4 kesime. Geniş kısmına iç harçtan koyarak yanlardan kıvırıp rulo halinde saralım.
  4. Kalan sosa yumurta sarısı ekleyip, çırpalım. Her sardığımız ruloyu evvel sosa sonra galeta ununa bulayıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
  5. 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Çıtır Rulo Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şahane Bisküvili Pasta
Hamburger Ekmeği
Fırında Üşengeç Pankeki
Akṣam Menü Tabağım
Tiramisu Kurabiye (Videolu)
Browni Kurabiye
Hdabla | © 2025 |