Çıtır Patates Mezesi

Çıtır Patates Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet orta uzunluk patates
  • Zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1 adet kapya biber
  • Yarım kase kornişon turşu
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 kaç kol yeşil soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Çıtır Patates Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patateslerimizi güzelce soyalım ince yuvarlaklar halinde doğrayalım.
  2. Sodalı ve tuzlu soğuk suda yarım saat bekletelim. Yarım saat bekleyen patateslerimizi güzelce kurulayıp çıtır olana kadar kızartalım.
  3. Kornişon turşuları, kapya biberi, maydanoz ve yeşil soğanımızı ince ince doğrayalım.
  4. Bir kaba zeytinyağı, salça, baharatlar ve kapya biberi alalım. Güzelce harmanlayalım.
  5. Biberler yumuşadığında turşu, soğan, maydanoz ve kızarttığımız patatesleri ekleyelim. Bütün malzemeyi güzelce karıştıralım. Afiyet olsun 😋

Çıtır Patates Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İncirli Cevizli Kurabiye
Baharatlı Baby Patates
Glutensiz Simit
Yeşil Mercimek Yemeği
Meyveli Kış Keki
Tam Kıvamında Sütlü Helva
Hdabla | © 2025 |