Çıtır Patates Mezesi
Çıtır Patates Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet orta uzunluk patates
- Zeytinyağı
- 1 çay kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı biber salçası
- 1 adet kapya biber
- Yarım kase kornişon turşu
- 1 tutam maydanoz
- 1 kaç kol yeşil soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kimyon
Çıtır Patates Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patateslerimizi güzelce soyalım ince yuvarlaklar halinde doğrayalım.
- Sodalı ve tuzlu soğuk suda yarım saat bekletelim. Yarım saat bekleyen patateslerimizi güzelce kurulayıp çıtır olana kadar kızartalım.
- Kornişon turşuları, kapya biberi, maydanoz ve yeşil soğanımızı ince ince doğrayalım.
- Bir kaba zeytinyağı, salça, baharatlar ve kapya biberi alalım. Güzelce harmanlayalım.
- Biberler yumuşadığında turşu, soğan, maydanoz ve kızarttığımız patatesleri ekleyelim. Bütün malzemeyi güzelce karıştıralım. Afiyet olsun 😋
Çıtır Patates Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















