Çıtır Patates

Çıtır Patates Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet orta uzunluk patates
  • Sıvı yağ (ben sprey şişede göz kararı kullandım)
  • Tuz
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 kesim yeşil soğan
  • Birkaç damla limon (salçanın ekşiliği kâfi derseniz eklemeyebilirsiniz)

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam pulbiber
  • 1 tutam kimyon

Çıtır Patates Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri mandolin yahut bıçak yardımıyla incecik keselim.
  2. 15-20 dk kadar buzlu suda bekletelim.
  3. Fırını bu ortada 180 derecede ısıtmaya başlayalım.
  4. Patatesleri sudan çıkartıp bir bez yahut kağıt havlu ortasında kurutalım.
  5. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
  6. Üzerlerine sıvı yağ ve tuz serpip fırına verelim.
  7. Bu ortada maydanoz ve yeşil soğanları incecik doğrayıp bir kaba alalım.
  8. Kızaran ve çıtırlaşan patatesleri de yeşilliklerin üzerine alalım.
  9. Salçayı yağda kavuralım üzerine baharat ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip güzelce kavuralım.
  10. Patateslerle buluşturalım.
  11. Üzerine limon sıkalım ve harmanlayalım. Afiyet olsun.

Çıtır Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Püreli Tavuk Sote
Sütlü Brokoli Çorbası
Tavuklu Makarna (Közlenmiş Malzemeler İle)
Ev Yapımı Pratik Domates Salçası (Artan Kabuklardan)
En Kolay Bazlama
15 Dakikada Şekerpare Tarifi
Hdabla | © 2025 |