Çıtır Muska Böreği (Patatesli)

Çıtır Muska Böreği (Patatesli) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yufka
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 su bardağı un
İçi için;
- 2 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz
Çıtır Muska Böreği (Patatesli) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle iç harcı hazırlıyoruz.
- Patatesleri haşlayın.
- Patatesler haşlandıktan sonra patates ezici ile patatesler püre kıvamına gelene kadar ezin.
- Ayrı bir tavada yemeklik doğradığınız soğanları ve rendelenmiş sarımsağı kavurun.
- Salça ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edin.
- Püre kıvamına gelen patatesleri soğanların içine ek edip karıştırın.
- Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- 1 su bardağı sıvı yağa sirkeyi ve unu ek edip karıştırın.
- 1 adet yufkayı tezgaha serin ortadan ikiye bölüp 3 parmak genişliğinde dikey olarak kesin.
- Fırça yardımı ile yufkaların her yerine sosunuzdan sürün.
- En ucuna iç harcını koyun yufkaları muska formunda yani üçgen olarak katlayın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun 😋.
Çıtır Muska Böreği (Patatesli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










