Çıtır Muska Böreği

Çıtır Muska Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
Sos için;
- 1 şişe soda
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı sirke
İç harcı için;
- 3 adet patates
- 1 adet soğan
- Yarım çay barda sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Toz kırmızıbiber
- Pulbiber
Çıtır Muska Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patatesi haşlayalım,haşladığımız patatesi ezelim, soğanı küp küp doğrayalım ,sıvı yağ da soteleyelim.
- Ezdiğimiz patatesi, tuz ve baharatları da ek edip kavuralım. Soğumaya bırakalım.
- Diğer tarafta sos materyallerini karıştıralım yufkayı masaya serelim .
- Her tarafına gelecek halde sos sürelim.
- Bir kenarını katlayalım ve iki parmak genişliğinde şeritler halinde keselim.
- Kestiğim şeritlere patatesli hastan en baş kısmına koyalım muska halinde saralım.
- Diğer iki yufkayı da bu biçimde yapalım kalan sosu böreklerin üzerine sürelim susam serpip 200 dereceli evvelce ısıtılmış fırında pişirelim.
Çıtır çıtır ve çok lezzetli oluyor deneyenlere şimdiden afiyet olsun❤️.
Çıtır Muska Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





