Çıtır Mercimekli Rulo Börek

Çıtır Mercimekli Rulo Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
Sos için;
- 1 adet maden suyu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sirke
İç harcı için;
- 1 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 1.5 su bardağı haşlanmış mercimek
- 3 yemek kaşığı kavrulmuş kıyma (şart değil)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
Çıtır Mercimekli Rulo Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle iç harcını hazırlamak için tavaya doğradığımız soğan ve biberleri sıvı yağ ekleyip soteliyoruz.
- Üzerine kıyma,mercimek ve tuzunu da ekleyip kavuruyoruz.
- Sosu için bir kabın içine yoğurt ,sıvı yağ ,maden suyu, un, sirke koyup çırpıyoruz.
- Yufkayı açıp sosluyoruz ve öteki yufkayı da üstüne örtüyoruz.
- İkinci katı da soslayıp bıçakla üçgen formunda kesiyoruz.
- İç harcımızdan koyup rulo formunda sarıyoruz.
- Kalan sosu fırça yardımıyla üzerlerine sürüyoruz.
- 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Çıtır ve nefis böreğimiz hazır. Afiyet bal şifa olsun ♥️.
Çıtır Mercimekli Rulo Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



