Çıtır Mercimekli Rulo Börek

Çıtır Mercimekli Rulo Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka

Sos için;

  • 1 adet maden suyu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sirke

İç harcı için;

  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1.5 su bardağı haşlanmış mercimek
  • 3 yemek kaşığı kavrulmuş kıyma (şart değil)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz

Çıtır Mercimekli Rulo Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle iç harcını hazırlamak için tavaya doğradığımız soğan ve biberleri sıvı yağ ekleyip soteliyoruz.
  2. Üzerine kıyma,mercimek ve tuzunu da ekleyip kavuruyoruz.
  3. Sosu için bir kabın içine yoğurt ,sıvı yağ ,maden suyu, un, sirke koyup çırpıyoruz.
  4. Yufkayı açıp sosluyoruz ve öteki yufkayı da üstüne örtüyoruz.
  5. İkinci katı da soslayıp bıçakla üçgen formunda kesiyoruz.
  6. İç harcımızdan koyup rulo formunda sarıyoruz.
  7. Kalan sosu fırça yardımıyla üzerlerine sürüyoruz.
  8. 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Çıtır ve nefis böreğimiz hazır. Afiyet bal şifa olsun ♥️.

Çıtır Mercimekli Rulo Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patates Çanağında Tavuk Sote
Glutensiz Makarna Suyuna Et Suyu Çorba
Mısırlı Yayla Çorbası
Tencerede Karnıyarık
Borcamda Adana Kebabı
Haşhaşlı Portakallı Kek
Hdabla | © 2025 |