Çıtır Mantar (Kaşarlı)
Çıtır Mantar (Kaşarlı) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket mantar
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı un
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
Kızartmak için;
- 1 su bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar peynir
Çıtır Mantar (Kaşarlı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mantarlarımızın zarlarını soyup ikiye bölüyoruz.
- Küçük olanları bölmüyoruz.
- Yumurtaya karabiber tuz ekleyip çırpıyoruz.
- Una kırmızı tozbiber ekliyoruz. Karıştırıyoruz.
- Mantarları evvel yumurtaya sonra una bulayıp kızgın yağda artlı önlü kızartıyoruz.
- Üzerine rendelediğimiz kaşar peynirini serpiyoruz. Afiyet olsun🤗👌.
Çıtır Mantar (Kaşarlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













