Çıtır Kabak
Çıtır Kabak Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet kabak
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağ
- Tuz
- Karabiber
- Zerdeçal
- Toz kırmızı biber (1.5 çay kaşığı)
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 3 yemek kaşığı mısır unu
- 3 yemek kaşığı galeta unu
Çıtır Kabak Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabaklar yıkanıp çatal ile çizilir.
- İstediğimiz boyutta uzunluğuna kesilir.
- Çukur bir kapta, kabaklar ile zeytinyağ ve baharatlar karıştırılır.
- Karışıma evvel mısır unu ve sonra da galeta unu eklenir.
- Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirilir.
- 200 c de yaklaşık yarım saat pişirilir.Herkese afiyet olsun.
Çıtır Kabak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







