Çıtır Dondurulmuş Börek

Çıtır Dondurulmuş Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 1 şişe soda
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 50 gr eritilmiş tereyağ

İç gereci;

  • Tam yağlı 250 gram kadar lor peyniri yahut dilediğiniz rastgele peynir
  • Bir tutam maydanoz
  • Bir tutam dereotu

Çıtır Dondurulmuş Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 3 adet yufka ile başlıyoruz birinci yufkasını açıp üzerine bir kepçe sosu güzelce eşit bir halde yayıyoruz.
  2. 2 yufkayı tıpkı formda seriyoruz 3 yufkaya kadar tıpkı süreci yapıyoruz ,en üstüne tekrar sosu sürüp pizza biçiminde mümkün olduğunca en küçük dilim formunda kesin.
  3. Maydanozu dereotunu mümkün olduğunca ince ince kıyır kıyır doğrayın ,lor peynirini ben tam yağlı olduğu için yağ eklemesi yapmadım, tuz oranı her şey yeteri kadar hoştu eşit modüllerde yufkalara bölüştürdüm.
  4. Sonrasında uygun buzluk kaplarına doldurup dondurucuya 😊buzdolabını çıkarmak istediğiniz vakit pişirmek istediğiniz vakit direkt fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısını sürüp fırına verebilirsiniz şimdiden afiyetler olsun.

Çıtır Dondurulmuş Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kandil Simidi
Ispanaklı Rokalı Salata
Yedikçe Yediren Ispanak Köftesi
Lezzetli Kuymak
Yaz Sıcağında İçinizi Serinletecek Limonata Tarifi
Mantarlı Mercimekli Salata
Hdabla | © 2025 |