Çıtır Dondurulmuş Börek
Çıtır Dondurulmuş Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 1 şişe soda
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sirke
- 50 gr eritilmiş tereyağ
İç gereci;
- Tam yağlı 250 gram kadar lor peyniri yahut dilediğiniz rastgele peynir
- Bir tutam maydanoz
- Bir tutam dereotu
Çıtır Dondurulmuş Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- 3 adet yufka ile başlıyoruz birinci yufkasını açıp üzerine bir kepçe sosu güzelce eşit bir halde yayıyoruz.
- 2 yufkayı tıpkı formda seriyoruz 3 yufkaya kadar tıpkı süreci yapıyoruz ,en üstüne tekrar sosu sürüp pizza biçiminde mümkün olduğunca en küçük dilim formunda kesin.
- Maydanozu dereotunu mümkün olduğunca ince ince kıyır kıyır doğrayın ,lor peynirini ben tam yağlı olduğu için yağ eklemesi yapmadım, tuz oranı her şey yeteri kadar hoştu eşit modüllerde yufkalara bölüştürdüm.
- Sonrasında uygun buzluk kaplarına doldurup dondurucuya 😊buzdolabını çıkarmak istediğiniz vakit pişirmek istediğiniz vakit direkt fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısını sürüp fırına verebilirsiniz şimdiden afiyetler olsun.
Çıtır Dondurulmuş Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















