Çıtır Çıtır Şerbetli Tel Kadayıf Tatlısı

Çıtır Çıtır Şerbetli Tel Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram çiğ kadayıf
  • 250 gram tereyağı
  • 250 gram ceviz
  • 5 su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker
  • Yarım limon suyu

Çıtır Çıtır Şerbetli Tel Kadayıf Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk başta şerbeti hazır edelim şekeri suyu tencereye alalım, şekeri ilave edelim, kaynamaya başlayınca altını kısıp 15 dk daha kaynatalım .
  2. Daha sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  3. Tereyağımızı ocağa alıp eritelim daha sonra çiğ kadayıfları ister elimizle ister makasla parçalayın ,tereyağını üstüne döküp uygunca yedirelim birbirlerine.
  4. Yuvarlak tepsiye birinci başta kadayıfların yarısını alıp uygunca bastıralım daha sonra cevizleri serpelim.
  5. Sonrada kalan kadayıfları da üstüne bırakıp uygunca bastıralım.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin soğuyan şerbeti üzerine döküyoruz şerbet çekene kadar bekliyoruz ve sonra servise hazır demeyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 🥰.

Çıtır Çıtır Şerbetli Tel Kadayıf Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yaban Mersin Kremalı Limonlu Cupcake (Videolu)
Sebzeli Bulgur Pilavı (Meyhane Pilavı)
Chocolate Cookie
Biberli Ekmek
Peynirli Poğaça
Süt Kutusunda Az Malzemeli Mozaik Pasta Tarifi (Pudingli)
Hdabla | © 2025 |