Çıtır Çıtır Patates Kızartması
Çıtır Çıtır Patates Kızartması Tanımı İçin Malzemeler
Patatesleri haslamak için;
- 8-9 orta uzunluk patates
- 2 litre su
- 1 çay bardağı sirke ( 100 ml ) elma sirke kullandım
- 3 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için;
- Sıvıyağ
Çıtır Çıtır Patates Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri yıkayıp soyup dilimleyip kurulayın.
- Suyu, tuzu ve sirkeyi büyük bir tencereye alın. Kaynamaya bırakın.
- Su kaynayınca patates dilimlerini içine ekleyin.
- Su tekrar patateslerle birlikte kaynamaya başlayınca tam 2 dakika haşlayın.
- Sonra süzüp, çabucak üzerlerine soğuk su tutup şoklayın.
- İyice süzüldükten sonra pak mutfak beziyle patatesleri güzelce kurulayın.
- Geniş bir tavada ve kızgın yağda patatesleri altın sarısı kızartın ( ben 3 porsiyon kızarttım).
- Sonra istek ederseniz tuz serpin. Afiyet olsun🤍.
Çıtır Çıtır Patates Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










