Çıtır Çıtır Lezzetli Ve Pratik Samsu Tarifi
Çıtır Çıtır Lezzetli Ve Pratik Samsu Tanımı İçin Malzemeler
- 6 -7 adet orta uzunluk patates
- 1 paket yufka ( 7 adet )
- 1 çay kaşığı tuz ( tencere için )
- 2,5 -3 litre su ( patatesi haşlamak için kaynar su )
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı su
- 10- 12 yemek kaşığı yağ (kızartmak için)
- 3 -4 yemek kaşığı yağ ( soğanı kavurmak için )
Çıtır Çıtır Lezzetli Ve Pratik Samsu Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak 1 tencereye suyu alın, 3 -4 litre kadar suyu kaynatın ,tuzu atın ve patatesleri içine atın.
- 30- 35 dakika haşlayın ve suyu süzün .
- Sonra soğuk suya patatesleri atın ve patatesleri soyun ve ezin çatal yardımıyla.
- 1 soğanı soyun tencereye yağı alın soğanları küçük küçük doğrayın ve tencerede güzelce kavurun ,salçayı ekleyin ,baharatları ve tuzu da ekleyin biraz daha kavurun .
- Üzerine ezdiğimiz patatesi ekleyin ve karıştırın .
- Sonra 1 su bardağı suyuda ekleyin karıştırın samsunun iç harcı hazır sonra yufkayı dürün ve 4- 5 parmak genişliğinde kesin 5 modül felan olur.
- Onları üst üste koyun ve artık 1 er 1er alıp içine 1 yemek kaşığı kadar patates harcından koyun bir sağa bir sola olarak katlayın sonra da en son kısımı da içine hakikat dökün ve harçdan koyun artık hazır yağda kızartın .
- 10- 12 yemek kaşığı kadar yağı tavaya alın ısıtın ve kızartın sonra afiyet olsun 😊 😊 😊 😊 😊.
Çıtır Çıtır Lezzetli Ve Pratik Samsu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













