Çıtır Çıtır Lezzetli Ve Pratik Samsu Tarifi

Çıtır Çıtır Lezzetli Ve Pratik Samsu Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 -7 adet orta uzunluk patates
  • 1 paket yufka ( 7 adet )
  • 1 çay kaşığı tuz ( tencere için )
  • 2,5 -3 litre su ( patatesi haşlamak için kaynar su )
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı su
  • 10- 12 yemek kaşığı yağ (kızartmak için)
  • 3 -4 yemek kaşığı yağ ( soğanı kavurmak için )

Çıtır Çıtır Lezzetli Ve Pratik Samsu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak 1 tencereye suyu alın, 3 -4 litre kadar suyu kaynatın ,tuzu atın ve patatesleri içine atın.
  2. 30- 35 dakika haşlayın ve suyu süzün .
  3. Sonra soğuk suya patatesleri atın ve patatesleri soyun ve ezin çatal yardımıyla.
  4. 1 soğanı soyun tencereye yağı alın soğanları küçük küçük doğrayın ve tencerede güzelce kavurun ,salçayı ekleyin ,baharatları ve tuzu da ekleyin biraz daha kavurun .
  5. Üzerine ezdiğimiz patatesi ekleyin ve karıştırın .
  6. Sonra 1 su bardağı suyuda ekleyin karıştırın samsunun iç harcı hazır sonra yufkayı dürün ve 4- 5 parmak genişliğinde kesin 5 modül felan olur.
  7. Onları üst üste koyun ve artık 1 er 1er alıp içine 1 yemek kaşığı kadar patates harcından koyun bir sağa bir sola olarak katlayın sonra da en son kısımı da içine hakikat dökün ve harçdan koyun artık hazır yağda kızartın .
  8. 10- 12 yemek kaşığı kadar yağı tavaya alın ısıtın ve kızartın sonra afiyet olsun 😊 😊 😊 😊 😊.

Çıtır Çıtır Lezzetli Ve Pratik Samsu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Kıymalı Patlıcan Kebabı
Sebzeli Krep
Kandil Simidi ( Kıyır Kıyır )
Kakao Çizgili Sünger Kek
Kolay Rulo Pişi
Kadayıflı Baklava
Hdabla | © 2025 |