Çıtır Çıtır Lahmacun
Çıtır Çıtır Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler
(3 tepsi için):
- 3 adet yufka (her tepsi için 1 yufka)
- 500 gram kıyma
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı rendelenmiş domates
- 2 adet yeşil ve/veya kırmızı biber
- 1 adet soğan
- Kimyon
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- 1 çay bardağına yakın sıvı yağ
Sos için:
- 1 çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı un
Çıtır Çıtır Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak 3 adet yufkayı fırın tepsinizin boyutuna nazaran katlayın.
- Her yufka başka bir tepsiye yerleştirilecek, bu yüzden her tepsiye 1 yufka gelecek formda hazırlık yapın.
- Yufkaların her katına çok az ölçüde hazırladığınız unlu sudan sürün (fazla ıslatmayın).
- 3 tepsiyi bu halde hazırlayıp kenara alın.
- Şimdi iç harcımızı hazırlayalım: Geniş bir kapta kıymayı; salçalar, rendelenmiş domates, ince doğranmış biber ve soğanla birleştirin.
- Baharatları ve sıvı yağı ekleyerek harcı uygunca karıştırın.
- Hazırladığınız iç harcı, yufkaların üzerine çok kalın olmayacak halde ve her yeri kaplayacak biçimde eşit olarak yayın.
- Tepsileri, evvelce ısıtılmış 200 derece fırının en alt rafına yerleştirerek pişirmeye başlayın.
- Altları güzelce kızarana kadar pişirin.
- Üzerindeki kıymalar da yavaşça kızarınca fırından alabilirsiniz.
Mutlaka deneyin, bilhassa kalabalık sofralara birebir! afiyet olsun!.
Çıtır Çıtır Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







