Çıtır Çıtır Elmalı Kuru Baklava

Çıtır Çıtır Elmalı Kuru Baklava Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet elma
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 4 adet baklavalık yufka
- 100 gram eritilmiş tereyağ
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Çıtır Çıtır Elmalı Kuru Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Rendelenmiş elmayı, şekeri ve tarçını ocağa alalım suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Baklavalık yufkanın üzerine yapı dökelim .
- 2. Kat yufkayı da ekleyip elmalı harcı koyalım.
- Uzun rulo halinde sarıp keselim.
- Fırın tepsisine yerleştirip üzerine erittiğimiz yağı sürelim 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Üzerine pudra şekeri serpip afiyetle yiyelim.
Çıtır Çıtır Elmalı Kuru Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









