Çıtır Çıtır Elmalı Kuru Baklava

Çıtır Çıtır Elmalı Kuru Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet elma
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 4 adet baklavalık yufka
  • 100 gram eritilmiş tereyağ

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Çıtır Çıtır Elmalı Kuru Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Rendelenmiş elmayı, şekeri ve tarçını ocağa alalım suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  2. Baklavalık yufkanın üzerine yapı dökelim .
  3. 2. Kat yufkayı da ekleyip elmalı harcı koyalım.
  4. Uzun rulo halinde sarıp keselim.
  5. Fırın tepsisine yerleştirip üzerine erittiğimiz yağı sürelim 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  6. Üzerine pudra şekeri serpip afiyetle yiyelim.

Çıtır Çıtır Elmalı Kuru Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Börek Tadında Fit Omlet
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Glütensiz Dere Otlu Poğaça
Süt Reçeli
El Açması Patatesli Börek
Osmanlı Mirası Enfes Süt Helvası
Borcamda Ispanaklı Köstebek Pasta
Yulaf Lapası
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.