Çıtır Çıtır El Açması Arnavut Böreği

Çıtır Çıtır El Açması Arnavut Böreği Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 kg un
  • 3 su bardağı ılık su (una nazaran su ölçüsü değişebilir, yavaş yavaş ekleminizi öneririm)
  • Tuz

İç harcı için;

  • 2 demet pırasa
  • 2 adet havuç
  • Zeytinyağ
  • Tuz

Ara katları için;

  • 1 paket tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Çıtır Çıtır El Açması Arnavut Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için unu yoğurma kabına ekliyoruz ve tuzu üzerine serpip unla güzelce karıştırıyoruz.
  2. Ardından suyu yavaş yavaş ek ederek yumuşacık fakat ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz.
  3. Bu sırada iç harcı için pırasayı güzelce soyup yıkıyoruz.
  4. İnce ince doğruyoruz ve sıvı yağ eklediğimiz tavaya alıyoruz.
  5. Pırasaları biraz kavurduktan sonra rendelenmiş havuçları da içerisine ekleyip ocakta pişmeye bırakıyoruz.
  6. Pişen iç harcını farklı bir tabağa alıp soğumaya bırakıyoruz.
  7. Dinlenen hamurumuzdan toplam 21 adet eşit bezeler yapıyoruz.
  8. 11 kat alta 10 kat üste olacak.
  9. Bezeleri tek tek servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
  10. Açtığımız bezeleri genişçe bir tabağa aralarımı tek tek yağlayarak diziyoruz.
  11. Yarım saat kadar dinlenmeye bırakıyoruz.
  12. Dinlenen bezelerden birinci olarak 11 adedini üst üste alıyoruz ve tezgaha koyuyoruz.
  13. Elimizle hamuru yaydırıyoruz.
  14. Sağdan soldan yavaş yavaş hamuru çekiyoruz ve büyütüyoruz.
  15. Bu süreci böreği yapmayı istediğimiz tepsinin uzunluğuna ulaşana kadar yapıyoruz.
  16. Sonrasında tepsinin alt katına tabanı yerleştiriyoruz.
  17. Üzerine hazırladığımız iç harcı döküp eşit bir formda dağıtıyoruz.
  18. Geriye kalan 10 bezeyi de tıpkı halde tezgahta elimizle yaydırarak, sağdan soldan çekerek tekrar birebir boyutta büyütüyoruz.
  19. Böreğin üstüne güzelce seriyoruz.
  20. Alttaki hamurla üstteki hamuru uçlarından birleştiriyoruz.
  21. Böreği dilimliyoruz ve kalan yağdan üzerine gezdirip evvelce ısıtılmış fırında 200 derecede böreğin üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  22. Pişen çıtır çıtır arnavut böreğimiz hazır ve deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.

Çıtır Çıtır El Açması Arnavut Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patates Köftesi
Etli Nohut Yemeği
Susamlı Minik Kurabiye
Sebzeli Tavuk Tandır
Balkabağı Çorbası
Pişmeyen Kahveli Pasta
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet