Çıtır Çıtır El Açması Arnavut Böreği

Çıtır Çıtır El Açması Arnavut Böreği Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 kg un
- 3 su bardağı ılık su (una nazaran su ölçüsü değişebilir, yavaş yavaş ekleminizi öneririm)
- Tuz
İç harcı için;
- 2 demet pırasa
- 2 adet havuç
- Zeytinyağ
- Tuz
Ara katları için;
- 1 paket tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Çıtır Çıtır El Açması Arnavut Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için unu yoğurma kabına ekliyoruz ve tuzu üzerine serpip unla güzelce karıştırıyoruz.
- Ardından suyu yavaş yavaş ek ederek yumuşacık fakat ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz.
- Bu sırada iç harcı için pırasayı güzelce soyup yıkıyoruz.
- İnce ince doğruyoruz ve sıvı yağ eklediğimiz tavaya alıyoruz.
- Pırasaları biraz kavurduktan sonra rendelenmiş havuçları da içerisine ekleyip ocakta pişmeye bırakıyoruz.
- Pişen iç harcını farklı bir tabağa alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Dinlenen hamurumuzdan toplam 21 adet eşit bezeler yapıyoruz.
- 11 kat alta 10 kat üste olacak.
- Bezeleri tek tek servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
- Açtığımız bezeleri genişçe bir tabağa aralarımı tek tek yağlayarak diziyoruz.
- Yarım saat kadar dinlenmeye bırakıyoruz.
- Dinlenen bezelerden birinci olarak 11 adedini üst üste alıyoruz ve tezgaha koyuyoruz.
- Elimizle hamuru yaydırıyoruz.
- Sağdan soldan yavaş yavaş hamuru çekiyoruz ve büyütüyoruz.
- Bu süreci böreği yapmayı istediğimiz tepsinin uzunluğuna ulaşana kadar yapıyoruz.
- Sonrasında tepsinin alt katına tabanı yerleştiriyoruz.
- Üzerine hazırladığımız iç harcı döküp eşit bir formda dağıtıyoruz.
- Geriye kalan 10 bezeyi de tıpkı halde tezgahta elimizle yaydırarak, sağdan soldan çekerek tekrar birebir boyutta büyütüyoruz.
- Böreğin üstüne güzelce seriyoruz.
- Alttaki hamurla üstteki hamuru uçlarından birleştiriyoruz.
- Böreği dilimliyoruz ve kalan yağdan üzerine gezdirip evvelce ısıtılmış fırında 200 derecede böreğin üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Pişen çıtır çıtır arnavut böreğimiz hazır ve deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Çıtır Çıtır El Açması Arnavut Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











