Çıtır Çıtır Burma Kadayıf Tatlısı

Çıtır Çıtır Burma Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo çiğ kadayıf (burma kadayıflık olacak)
  • 4 su bardağı çekilmiş cevizli ici

Üzerine;

  • Sade yağ

Şerbeti;

  • 6 su bardağı toz şeker
  • 6 su bardağı su
  • Limon suyu

Çıtır Çıtır Burma Kadayıf Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bu ölçüler pastane tepsi boyutu için 800 gram lık baklavalık tepsi. İsterseniz yarısı kadar yapıp tavada yapa bilirsiniz.
  2. Kadayıf alırken burma kadayıf için aldığınızı belirtin zira olağan kadayıf ile olmuyor.
  3. İlk evvel tatlının şerbetini hazırlayalım ve oda ısısında soğumaya bırakalım.
  4. Tepsiyi güzelce yağlayın sonra bir ölçü kadayıf alalım uzunlamasına serin içine ceviz içi koyup bir elinizi kadayıfı tutup öbür elinizle başından başlayıp burmaya başlayın sıkıca sarın ve tepsiye dizin bütün kadayıfı bu formda yapın.
  5. Üzerine eritilmiş sade yağ her yerine eşit bir biçimde dökün kızarması için dikkatli bir biçimde kısık ateşte çevirerek pişirin, kadayıf pişerken ortalarında ara orta açarak yanlarınında pişmesini sağlayalım.
  6. Alt taraf piştikten sonra fazla yağı süzelim ve dikkatli bir biçimde aykırı çevirelim kalan yağı tekrar üzerine gezdirelim ve kızartalım. Pişen kadayıfımıza ılık şerbeti dökelim dinlenmeye alalım şerbetini çektikten sonra servis yapabilirsiniz afiyet olsun 😋.

Çıtır Çıtır Burma Kadayıf Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tam Buğday Unu Krebi
Mide Şişirmeyen Menü Tabağı
Siyah Yaş İncirli Kek
Badem Kurabiye
Tırtıl Pizza Kurabiye
Elmalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |