Çıtır Çıtır Burma Baklava En Kolay Ve Pratik Tarif

Çıtır Çıtır Burma Baklava En Kolay Ve Pratik Tanım Tanımı İçin Malzemeler
- 16 adet baklava yufkası
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
Arasına sürmek için;
- 150 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
İçi için;
- 3 su bardağı ince çekilmiş fındık
Çıtır Çıtır Burma Baklava En Kolay Ve Pratik Tanım Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetini hazırlıyoruz. Su ve şekeri karıştırarak kaynatıyoruz. Kaynayan şerbete limon suyunu sıkıp yaklaşık 25 dakika kıvam alana kadar kaynatıyoruz. Kaynayan şerbetin ocaktan alıp ılımaya bırakıyoruz.
- Baklavalık yufkamızdan bir tane alıp ortasına fırça ile tereyağı ve sıvı yağ karışımından serpiştiriyoruz.
- Sonra üzerine bir tane daha yufka koyup tekrar tereyağ serpiştiriyoruz.
- Yufkanın yarısına biraz fındık serpelim.
- Oklava yardımıyla ucundan sarmaya başlayalım.
- Sardığımız baklavayı birer uçtan sıkıştırıp burma formunu verin ve dikkatlice oklavadan çıkaralım.
- Oklavadan çıkarttığımız baklavayı uygun borcam yahut fırın tepsisine koyalım.
- Diğer 14 yufkayı da bu formda yapıp borcama dizelim ve artan yağı üzerine eşit biçimde fırça yardımı ile dağıtalım.
- Baklavamızı fırına koymadan evvel keselim ve 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından aldığımız baklavayı 10 dakika dinlendirelim ve ılıyan şerbeti eşit biçimde döküyoruz.
- İlk yarım saat oda sıcaklığında daha sonra tam soğuyana kadar dolapta dinlendiriyoruz. Servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🙂
Çıtır Çıtır Burma Baklava En Kolay Ve Pratik Tanım Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








