Çıtır Çıtır Baklava

Çıtır Çıtır Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 paket baklava yufkası (paketin birinin yarısını kullandım.
  • 300 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Ufalanmış ceviz içi (miktarı size bağlı)

Şerbeti için;

  • 6 su bardağı su
  • 4,5 su bardağı şeker
  • Yarım limon

Çıtır Çıtır Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını eritin üzerine sıvı yağı da ekleyip karıştırın, biraz soğumasını bekleyin.
  2. Üst üste 2 adet baklavalık yufkaya fırça yardımıyla tereyağı sürün. Her tarafına gelecek biçimde ceviz ekleyin.
  3. İnce oklavaya sarin. Kenarlarında tutarak içe gerçek büzdürün.
  4. Çok az yağ sürdüğünüz fırın tepsisine yaptığınız baklavaları dizin. Tepsi dolana kadar bu süreci tekrarlayın.
  5. Baklavaları dilimleyin. Üzerine kalan yağımızı her tarafına gelecek formda dökün.
  6. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.
  7. Şerbeti için şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Üzerine limon sıkıp ocaktan alın.
  8. Soğuyan baklavanın üzerine ılıyan şerbeti dökün. Üzerini kapatmayın ki yumuşamasın.
  9. Dilediğiniz üzere süsleyin servis edebilirsiniz. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.

Çıtır Çıtır Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pancar Salatası
Sultan Sarması (Saray Sarması)
Ispanaklı Bebek Krep +7
Erzurum Usulü Kişnişli Ayran Çorbası Tarifi – Ayran Aşı (Videolu)
Tuzlu Kurabiye
İrmik Topları
Hdabla | © 2025 |