Çıtır Börek Tarifi

Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
- 1 şişe maden suyu
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yumurta sarısı
- Susam
İç harcı için:
- 3 adet haşlanmış patates
- 3-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 büyük soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Pul biber
Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak iç harcını hazırlayalım. Patatesleri yemeklik halde dilimleyerek geniş tencereye alalım üzerine gelecek kadar su ve bir ölçü tuz ekleyerek patatesler yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
- Ardından suyunu süzerek patatesleri ezelim.
- Ayrı tavada 3-4 yemek kaşığı kadar sıvı yağda yemeklik doğradığımız soğanları kavuralım, üzerine 1 tatlı kaşığı kadar salça ekleyerek kavurmaya devam edelim ve son olarak baharatları ekleyerek karıştıralım ve ezdiğimiz patateslerle birleştirerek karıştıralım. İç harcımız hazır.
- Kullanacağım yufkaları ortadan ikiye böldüm tezgahım küçük olduğundan.
- Bütün halde de hazırlayabilirsiniz.
- Yarım yufkayı tezgaha alarak hazırladığımız sodalı yağlı karışımdan dağıtalım.
- Üzerine ikinci yufkayı da alıp yeniden sostan dağıtalım.
- 10 eşit kesime bölerek geniş kısmına iç materyalden yerleştirelim. Ve kenarlarını toplayarak rulo yapalım.Hepsine birebir hali verelim.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabına börekleri sıraladıktan sonra üzerine yumurta sarısı ve susam ekleyerek 200 derece fırında 35-40 dk kadar pişirelim.
Tek sözle şahane oluyor 🫠 afiyet olsun🤗.
Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






