Çıtır Börek Tarifi

Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yumurta sarısı
  • Susam

İç harcı için:

  • 3 adet haşlanmış patates
  • 3-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 büyük soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Pul biber

Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak iç harcını hazırlayalım. Patatesleri yemeklik halde dilimleyerek geniş tencereye alalım üzerine gelecek kadar su ve bir ölçü tuz ekleyerek patatesler yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
  2. Ardından suyunu süzerek patatesleri ezelim.
  3. Ayrı tavada 3-4 yemek kaşığı kadar sıvı yağda yemeklik doğradığımız soğanları kavuralım, üzerine 1 tatlı kaşığı kadar salça ekleyerek kavurmaya devam edelim ve son olarak baharatları ekleyerek karıştıralım ve ezdiğimiz patateslerle birleştirerek karıştıralım. İç harcımız hazır.
  4. Kullanacağım yufkaları ortadan ikiye böldüm tezgahım küçük olduğundan.
  5. Bütün halde de hazırlayabilirsiniz.
  6. Yarım yufkayı tezgaha alarak hazırladığımız sodalı yağlı karışımdan dağıtalım.
  7. Üzerine ikinci yufkayı da alıp yeniden sostan dağıtalım.
  8. 10 eşit kesime bölerek geniş kısmına iç materyalden yerleştirelim. Ve kenarlarını toplayarak rulo yapalım.Hepsine birebir hali verelim.
  9. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabına börekleri sıraladıktan sonra üzerine yumurta sarısı ve susam ekleyerek 200 derece fırında 35-40 dk kadar pişirelim.

Tek sözle şahane oluyor 🫠 afiyet olsun🤗.

Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hatay Usulü Pazı Kavurması
Yalancı Tavuk Göğüsü
Sütlü İrmik Tatlısı
Kahvaltıların Vazgeçilmezi Yufkadan Kavurmalı Çıtır Börek
Tavada Su Böreği
Bal Soslu Somon
Hdabla | © 2025 |