Çıtır Börek
Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kg yufka
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağından bir parmak eksik zeytinyağı
İçi için;
- Beyaz peynir yahut tercih edilen rastgele bir harç (ıspanak patates)
Üzerine;
- 1 yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yufkalar üçgen halinde kesilir(resimde görünmektedir).
- Yoğurt ve zeytinyağı karıştırılır.
- Karışımdan yufkalar üzerine sürülür.
- Bir ölçü iç harç konularak sarılır.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür.
- Susam ve çörek otu serpilir.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.Yaklaşık 30 dk.
Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












