Çıtır Börek

Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kg yufka
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik zeytinyağı

İçi için;

  • Beyaz peynir yahut tercih edilen rastgele bir harç (ıspanak patates)

Üzerine;

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yufkalar üçgen halinde kesilir(resimde görünmektedir).
  2. Yoğurt ve zeytinyağı karıştırılır.
  3. Karışımdan yufkalar üzerine sürülür.
  4. Bir ölçü iç harç konularak sarılır.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürülür.
  6. Susam ve çörek otu serpilir.
  7. Önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.Yaklaşık 30 dk.

Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Gün Tabağı
Gül Böreği (Patatesli)
Çıtır Börek
Pratik Patatesli Gözleme
Laktozsuz Yoğurt
Ödem Atan Sabah Çayı (Haftada 1,5-2 Kg)
Hdabla | © 2025 |