Çıtır Börek

Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
Üzerine;
- Yumurta sarısı
İçi için;
- Maydonoz
- Lor peyniri
- Kaşar (isteğe bağlı)
Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Su ve sıvı yağ karışımını hazırlıyoruz. Yufkamızı tezgaha seriyoruz.
- Karışımı sürüyoruz ve uçlarından katlıyoruz. Islak olmayan yerlerine de sostan sürüyoruz.
- Yufkadan kare elde ediyoruz. Yufkayı dörde kesip içine lor peyniri koyuyoruz.
- Kenarlarını zarf üzere katılıyoruz. Uç kısımları aşağıya gelecek biçimde tepsiye dizelim. Her bir yufkadan dört adet börek elde ediyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. 200 derecelik fırında alt üst kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun ✌️
Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








