Çıtır Börek

Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Üzerine;

  • Yumurta sarısı

İçi için;

  • Maydonoz
  • Lor peyniri
  • Kaşar (isteğe bağlı)

Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Su ve sıvı yağ karışımını hazırlıyoruz. Yufkamızı tezgaha seriyoruz.
  2. Karışımı sürüyoruz ve uçlarından katlıyoruz. Islak olmayan yerlerine de sostan sürüyoruz.
  3. Yufkadan kare elde ediyoruz. Yufkayı dörde kesip içine lor peyniri koyuyoruz.
  4. Kenarlarını zarf üzere katılıyoruz. Uç kısımları aşağıya gelecek biçimde tepsiye dizelim. Her bir yufkadan dört adet börek elde ediyoruz.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. 200 derecelik fırında alt üst kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun ✌️

Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Katmer
Yumuşacık Kek
Mantarlı Kremalı Makarna
Doyurucu Tavuklu Bowl
Krep Sarma (Makber)
Vişneli Karpatka Pastası
Hdabla | © 2024 |