Çıtır Baklava

Çıtır Baklava Tanımı İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Diğer materyaller;

  • Yarım paket hazır yufka
  • 1 kase ceviz
  • 150 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Çıtır Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım. Gereçleri tencereye alıp eriyene kadar karıştıralım.
  2. Kaynamaya başlayınca orta ateşte 10 dakika şerbeti kaynatalım.
  3. Biraz koyu bir şerbet olmalı.
  4. Ocaktan alıp limonu içinden alalım soğumaya bırakalım.
  5. Yufkayı tezgaha saralım.
  6. Uzunlama 3 e keselim.
  7. Her yufkadan 2 adet üst üste koyup ceviz serpelim.
  8. Sarıp yağlı tepsiye dizelim.
  9. Bütün yufkaları bu formda hazırlayalım.
  10. Tereyağını eritip köpüğünü alalım. Sıvı yağla karıştıralım.
  11. Tatlının üzerine sürüp 190 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  12. Pişen tatlıyı fırından alıp soğuk şerbetle buluşturalım.
  13. Şerbeti büsbütün çekince servise hazır. Afiyet olsun.

Çıtır Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Brioche Ekmeğinde Tavuklu Sandviç
Köz Meze
Sütlaç
Kedi Dili Ve Petibör Bisküvi İle Tatlı Tarifi
Sebzeli Bulgur Pilavı (Meyhane Pilavı)
Kıbrıs Tatlısı
Hdabla | © 2025 |