Cinnamon Rool

Cinnamon Rool Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için materyaller;
- 2,5 çay kaşığı kuru maya
- ½ su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 adet yumurta
- 2 -3 tutam tuz
- 100 gram tereyağı (soğuk, küp küp kesilmiş)
- 3 su bardağı un
Arası için gereçler;
- 40 – 50 gram tereyağı
- ½ su bardağı toz şeker
- ½ su bardağı esmer şeker
- ¼ su bardağı toz tarçın
Tabanı için materyaller;
- Deniz tuzu
Frosting için gereçler;
- 1 tepeleme yemek kaşığı labne ( 50 gr)
- 2 yemek kaşığı tereyağı (50 gram – oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- ½ limonun suyu
- Limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
- 1 paket vanilya
Cinnamon Rool Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için;Bir karıştırma kabının içerisine tereyağı ve unu alıp kum üzere oluncaya kadar elinizle ovalayın.
- Ortasını havuz üzere açın ve hamur için olan öteki tüm materyalleri havuzun ortasına ekleyip, bir çatal ile sıvıları yavaş yavaş unlu karışıma yedirin.
- Karışım hafif kıvam alınca tezgaha alıp pürüzsüz hale gelinceye kadar yoğurun.
- Hamuru yoğurmuş olduğunuz kabın içine biraz un serpin ve hamurunuzu tekrar kabın içine yerleştirin.
- Kabın ağzını hiç hava almayacak formda bir streç sinema ile yeterlice kapatın.
- Hamurunuzu 1 – 1,5 saat boyunca oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın.
- Birleştirmek için;Hamurunuz mayalanınca yoğurarak mayasını çıkarın.
- Hamurunuzu bir merdane yardımıyla uzun dikdörtgen olacak formda açın. (30×45 cm).
- Üst katmanına oda sıcaklığında tereyağı sürün.
- Bir karıştırma kabında toz şekerleri ve toz tarçını karıştırın. Not: şekerleriniz çok iri taneliyse rondoda hafif çekebilirsiniz.
- Ardından tereyağlı katmanın üzerine çokça tarçınlı şekerden gezdirin.
- Ardından uzun katmanından katlayarak rulo olacak formda sarın.
- Rulo olan hamurunuzu 12 modül çörek çıkaracak formda kesin.
- Ardından dikdörtgen cam fırın kabınızın tabanına bir yağlı kağıt koyun, deniz tuzu serpin ve kestiğiniz ruloları kaba dizin.
- 10 – 15 dakika üzerine bir bez serperek tepsi mayalaması yapın.
- Ardından 180 derecede evvelce ısıtılmış fırında 20 – 25 dakika pişirin.
- Frosting için;Oda sıcaklığındaki tereyağını ve labneyi bir karıştırma kabına alın.
- Bir mikser yardımıyla uygunca çırpın.
- Ardından içerisine toz vanilya ve pudra şekerini ekleyin.
- Bir spatula yardımıyla karıştırın.
- İçerisine süt ve limon suyu ekleyerek karıştırmaya devam edin. Frostinginiz hazır!.
- Not: çok katı bir katman elde ederseniz 1 yemek kaşığı sütle açabilirsiniz.
- Servis etmek için;Fırından çıkardığınız tarçınlı ruloları zıt çevirerek servis edeceğiniz tabağa alın.
- Ardından yağlı kağıdı üzerinden sıyırın.
- Hafif soğuduktan sonra hazırladığınız frostingi üzerine gezdirerek servis edin.
Deneyen herkese afiyet olsun❤️.
Ardanın mutfağı tarifidir💐 denendi başarılı ve lezzetli🫠.
Cinnamon Rool Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




