Cinnamon Rool

Cinnamon Rool Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için materyaller;

  • 2,5 çay kaşığı kuru maya
  • ½ su bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 2 -3 tutam tuz
  • 100 gram tereyağı  (soğuk, küp küp kesilmiş)
  • 3 su bardağı un

Arası için gereçler;

  • 40 – 50 gram tereyağı
  • ½ su bardağı toz şeker
  • ½ su bardağı esmer şeker
  • ¼ su bardağı toz tarçın

Tabanı için materyaller;

  • Deniz tuzu

Frosting için gereçler;

  • 1 tepeleme yemek kaşığı labne ( 50 gr)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı  (50 gram – oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • ½ limonun suyu
  • Limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
  • 1 paket vanilya

Cinnamon Rool Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için;Bir karıştırma kabının içerisine tereyağı ve unu alıp kum üzere oluncaya kadar elinizle ovalayın.
  2. Ortasını havuz üzere açın ve hamur için olan öteki tüm materyalleri havuzun ortasına ekleyip, bir çatal ile sıvıları yavaş yavaş unlu karışıma yedirin.
  3. Karışım hafif kıvam alınca tezgaha alıp pürüzsüz hale gelinceye kadar yoğurun.
  4. Hamuru yoğurmuş olduğunuz kabın içine biraz un serpin ve hamurunuzu tekrar kabın içine yerleştirin.
  5. Kabın ağzını hiç hava almayacak formda bir streç sinema ile yeterlice kapatın.
  6. Hamurunuzu 1 – 1,5 saat boyunca oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın.
  7. Birleştirmek için;Hamurunuz mayalanınca yoğurarak mayasını çıkarın.
  8. Hamurunuzu bir merdane yardımıyla uzun dikdörtgen olacak formda açın. (30×45 cm).
  9. Üst katmanına oda sıcaklığında tereyağı sürün.
  10. Bir karıştırma kabında toz şekerleri ve toz tarçını karıştırın. Not: şekerleriniz çok iri taneliyse rondoda hafif çekebilirsiniz.
  11. Ardından tereyağlı katmanın üzerine çokça tarçınlı şekerden gezdirin.
  12. Ardından uzun katmanından katlayarak rulo olacak formda sarın.
  13. Rulo olan hamurunuzu 12 modül çörek çıkaracak formda kesin.
  14. Ardından dikdörtgen cam fırın kabınızın tabanına bir yağlı kağıt koyun, deniz tuzu serpin ve kestiğiniz ruloları kaba dizin.
  15. 10 – 15 dakika üzerine bir bez serperek tepsi mayalaması yapın.
  16. Ardından 180 derecede evvelce ısıtılmış fırında 20 – 25 dakika pişirin.
  17. Frosting için;Oda sıcaklığındaki tereyağını ve labneyi bir karıştırma kabına alın.
  18. Bir mikser yardımıyla uygunca çırpın.
  19. Ardından içerisine toz vanilya ve pudra şekerini ekleyin.
  20. Bir spatula yardımıyla karıştırın.
  21. İçerisine süt ve limon suyu ekleyerek karıştırmaya devam edin. Frostinginiz hazır!.
  22. Not: çok katı bir katman elde ederseniz 1 yemek kaşığı sütle açabilirsiniz.
  23. Servis etmek için;Fırından çıkardığınız tarçınlı ruloları zıt çevirerek servis edeceğiniz tabağa alın.
  24. Ardından yağlı kağıdı üzerinden sıyırın.
  25. Hafif soğuduktan sonra hazırladığınız frostingi üzerine gezdirerek servis edin.

Deneyen herkese afiyet olsun❤️.

Ardanın mutfağı tarifidir💐 denendi başarılı ve lezzetli🫠.

Cinnamon Rool Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Prasalı Yumurta (Lezzetli Enfes Omlet)
Terbiyeli Tavuk Sulu Un Çorbası
Nar Suyu Nasıl Yapılır? (Videolu)
Külah Salata
Köfteli Alinazik
Patatesli Domatesli Tavuk Fırın
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet