Cinnamon Roll

Cinnamon Roll Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 200 ml krema
  • 330 gram (3 silme su bardağı) un
  • 40 gram (2 yemek kaşığı) toz şeker
  • 1 orta uzunluk yumurta
  • 6 gram (1 dolu çay kaşığı) maya

İçi için (tarçınlı harç):

  • Tereyağı (oda sıcaklığında)
  • Toz şeker
  • Tarçın

Sos / üzeri için:

  • Labne peyniri
  • Tereyağı (oda sıcaklığı)
  • Pudra şekeri
  • 1 pk vanilya

Cinnamon Roll Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için kremayı, yumurtayı, şekeri ve mayayı bir kabın içinde karıştırın. ( kreme oda ısısında ılık olacak soğuksa 1 dakika ısıtabilirsiniz).
  2. Unu yavaş yavaş ekleyin; yumuşak, ele yapışan ancak çok sert olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  3. Hamurun üzerini ört (streç sinema ya da pak bir bezle) ve oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
  4. İç harç olarak tereyağı şeker ve tarçını güzelce karıştırın.
  5. Mayalanan hamuru tezgaha alın, yavaşça un serpebilirsin; merdane ile açarak yassı bir dikdörtgen haline getirin. İç harcı üzerine sürün.
  6. Hamuru rulo formunda sarın. Daha sonra yaklaşık 3 parmak kalınlığında dilimlere kesin.
  7. Yağladığımız fırın tepsisine dizelim ve 30 dk dinlendirelim.
  8. Sardığımız börekleri evvel suya daha sonra galeta ununa bulayarak fırın tepsimize dizelim.
  9. Önceden ısıtılmış 180 °c fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
  10. Fırından çıkan çörekler birinci sıcaklıklarını kaybettikten sonra üzerine sosu dökün: tereyağı ile labne peyniri karıştırılır, içine pudra şekeri ve vanilya eklenir, kremamsı kıvama gelene kadar karıştırılır ve çöreklerin üzerine gezdirilir.

Cinnamon Roll Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pancarlı Mor Lahana Turşusu
Kıymalı Sebzeli Bulgur Pilavı
Tek Tencerede Lazanya
Pişmeyen Mozaik Pasta
Tavada Lavaş Tost
Kremalı Havuçlu Kek
Hdabla | © 2025 |