Cinnamon Roll
Cinnamon Roll Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için:
- 200 ml krema
- 330 gram (3 silme su bardağı) un
- 40 gram (2 yemek kaşığı) toz şeker
- 1 orta uzunluk yumurta
- 6 gram (1 dolu çay kaşığı) maya
İçi için (tarçınlı harç):
- Tereyağı (oda sıcaklığında)
- Toz şeker
- Tarçın
Sos / üzeri için:
- Labne peyniri
- Tereyağı (oda sıcaklığı)
- Pudra şekeri
- 1 pk vanilya
Cinnamon Roll Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için kremayı, yumurtayı, şekeri ve mayayı bir kabın içinde karıştırın. ( kreme oda ısısında ılık olacak soğuksa 1 dakika ısıtabilirsiniz).
- Unu yavaş yavaş ekleyin; yumuşak, ele yapışan ancak çok sert olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamurun üzerini ört (streç sinema ya da pak bir bezle) ve oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
- İç harç olarak tereyağı şeker ve tarçını güzelce karıştırın.
- Mayalanan hamuru tezgaha alın, yavaşça un serpebilirsin; merdane ile açarak yassı bir dikdörtgen haline getirin. İç harcı üzerine sürün.
- Hamuru rulo formunda sarın. Daha sonra yaklaşık 3 parmak kalınlığında dilimlere kesin.
- Yağladığımız fırın tepsisine dizelim ve 30 dk dinlendirelim.
- Sardığımız börekleri evvel suya daha sonra galeta ununa bulayarak fırın tepsimize dizelim.
- Önceden ısıtılmış 180 °c fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
- Fırından çıkan çörekler birinci sıcaklıklarını kaybettikten sonra üzerine sosu dökün: tereyağı ile labne peyniri karıştırılır, içine pudra şekeri ve vanilya eklenir, kremamsı kıvama gelene kadar karıştırılır ve çöreklerin üzerine gezdirilir.
Cinnamon Roll Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















