Çin Pilavı

Çin Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı basmati pirinç
  • 4 su bardağı su
  • 70g tereyağı
  • 200g tavuk göğsü
  • 1 tane kapya biber
  • 1 büyük uzunluk havuç
  • 1 kuru soğan
  • 1 kase bezelye
  • 150g mantar
  • 3 kısım yeşil soğan
  • 2 yemek kaşığı susam yağı
  • 3 yemek kaşığı soja sosu
  • 2 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Köri baharatı
  • Tuz

Çin Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle pirincimizi pişirelim ben olağan pilav üzere pişirdim yani 2 su bardağı pirinci, dört su bardağı su ile pişirdim tereyağıda ekledim (haşlama usulüde yapabilirsiniz).
  2. Pilavım demlenirken farklı bir tavada küp küp doğranmış tavuk göğsünü az sıvı yağ ekleyerek kavurdum yeşil soğan hariç bütün sebzelerimide doğrayıp ekledim hepsini güzelce kavurdum.
  3. Son olarak soya sosu, susam yağı, baharatlar ve yeşil soğanıda ekledim karıştırdım demlenen pilava zerzevatları ekleyip tekrar hafif kavurdum. Tanımımız hazır sriracha sosunu isteğe bağlı herkes kendi isteğine nazaran kullana bilir afiyet olsun.

Çin Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Poğaça
Salçalı Tost
Çikolata Bonbonlar
Biftekli Çedar Peynirli Pizza Sandviç
Kolay Pankek Pasta Tarifi
Nohut Ekmeği
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet