Cilt Dostu Kolajen Deposu Domates Çorbası

Cilt Dostu Kolajen Deposu Domates Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet kırmızı biber
- 2 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- 8 9 tane çeri domates (kış oldugu için olağan domates kullanmadim)
- 5 bardak su (et yahut tavuk suyu da olabilir.ben et suyu kullandim)
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
Cilt Dostu Kolajen Deposu Domates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm zerzevatları doğrayıp yağlı kağıt serdiğim fırın tepsisine dizdim. Üzenlerine tuz, karabiber serpip zeytinyağını gezdirin.
- 180 derece fırında pişirdim. Tencereye yağı ve unu alıp kokusu çıkana kadar kavurdum ve üzerine salçayı ek edip tekrar kavurdum.
- Daha sonra fırında pişirdiğim sebzelerin kabuğunu soyup tencereye ekledim ve üzerine takribi 5 su bardağı su çektim (kıvamına nazaran ayarlarsınız)
- Kaynadıktan sonra blendırdan geçirip bir bardak süt ekledim ,en son tuz ve karabiberini ekleyip 3-4 dk daha kaynattım ve servis yaptım.
- Konserve domates kullanılır mı diye soran olabilir. Denemediğim için yorum yapamayacağım fakat yapıldığı takdirde bir sorun olacağını sanmıyorum tadında😊
Cilt Dostu Kolajen Deposu Domates Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








