Çilekli Saray Sarması

Çilekli Saray Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 pk vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Hindistan cevizi
  • 2 yemek kaşığı kakao

İç harcı için;

  • Süt
  • 1 paket kremşanti
  • 10-15 adet çilek

Çilekli Saray Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sütü şekeri unu kakaoyu tencereye alıp karıştırıp pişirelim.
  2. Muhallebi piştikten sonra tereyağ ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
  3. Tepsimizi alalım tereyağı ile yağlayıp hindistan cevizini tepsimize dökelim.
  4. Tepsinin üzerine muhallebimizi dökelim.
  5. Muhallebimizin soğumasını bekleyelim.
  6. Kremşanti ve sütü hazırlayalım.
  7. Muhallebi soğuduğu vakit kremşantiyi üzerine ekleyip her yeri eşit olarak formda sıvalayalım.
  8. Çilekleri kremşantinin üzerine koyalım.
  9. 2 saat dinlendikten sonra keselim rulo halinde saray sarmasını sarmaya başlayalım. Afiyet olsun :).

Çilekli Saray Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuru Biber, Patlıcan Dolması, Lahana Sarması
Glutensiz Pofuduk Poğaça
Fırında Pilavlı Tüm Tavuk
Arapların Helva Tarifi (Lezzeti Harika)
Karpuzlu Limonata ( Dondurucuda Sakla, İstediğin Zaman Hazır)
Tam Kıvamında Sütlaç
Hdabla | © 2025 |