Çilekli Pasta

Çilekli Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı dolusu kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
Kreması için;
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
- 2 yemek kaşığı beyaz damla çikolata
- 1 paket toz krem şanti
İçine ve kenarlarına;
- 1 kase çilek
- Küçük bir kase damla çikolata
Çilekli Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kremayı hazırlamaya başlayalım ,süt şeker un nişastayı tencereye alıp ocağa koyalım kaynayana kadar daima karıştıralım.
- Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp tereyağı ve çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın.
- Pişen muhallebiyi soğumaya bırakalım. Güzelce soğuduktan sonra krem şanti ile çırpalım kremamız hazır.
- Kek için yumurta ve şeker çırpılır ve öteki materyaller eklenir.
- Kek harcı yağlı kağıt serili geniş bir tepsiye dökülür.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 15 dk da pişirilir.
- Kekimiz pişince kalıp ile iki tane daire çıkarılır.
- Geri kalan kısım robotta çekilir.
- Çıkardığımız dairenin biri kek kalıbın en alt kısmına yerleştirilir.
- Çilekler temizlenir, yıkanır ve kesilip yanlara dizilir.
- Sıkma torbasına koyduğumuz kremanın bir kısmını birinci çileklerin ortasına sıkıp orta kısmına da krema sıktıktan sonra düzlenir.
- İnce bir kat daha yapacağımız için biraz muhallebi bırakalım.
- Hepsini orta kısıma kullanmayalım.
- Arasına doğradığımız çilek ve damla çikolataları ekleyelim.
- İkinci kat için öbür keki de üzerine yerleştirip kalan kremayı da sıkalım üzerine rondodan çektiğimiz kekleri yerleştirelim.
- Kaşık ile biraz sıkıştıralım.
- Pastamızın üzerini kapatıp buzdolabında 1 gece dinledirelim.
- Ertesi gün servis yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun🌸.
Çilekli Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










