Çilekli Muhallebi Tatlısı

Çilekli Muhallebi Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Tabanı için:

  • 100 gram eritilmiş tereyağı
  • 2 paket yulaflı bisküvi (toz haline getirilmiş)

Muhallebi için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Çilekli sos için:

  • 200 gram çilek
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1/2 (yarım) çay bardağı su
  • Üzerine hindistan cevizi

Çilekli Muhallebi Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Eritilmiş tereyağı ve öğütülmüş yulaflı bisküvi bir kasede yoğurun.
  2. Yağlanmış kelepçeli kek kalıbınıza bisküvili tabanı ekleyin ve bir bardak yardımıyla bastırarak tabanı güzelce sıkıştırın.
  3. Tabanı 1 saat buzdolabında bekletin.
  4. Süt, toz şeker, nişasta ve unu bir tencereye alın ve sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin.
  5. Kaynamaya başlayıp ağırlaşınca 1 dakika kadar daha pişirin ve ocaktan alarak tereyağı ile vanilyayı ekleyip karıştırın. Buzdolabında bekleyen bisküvili tabanın üzerine muhallebiyi ekleyin ve spatula ile üzerini düzeltin.
  6. Çilekleri rondodan geçirerek bir tencereye alın ve nişasta, şeker ile suyu ekledikten sonra orta ateşte sürekli karıştırın.
  7. Yoğunlaşınca ocaktan alın ve soğumuş olan muhallebinin üzerine çilekli sosu dökün.
  8. Nane yaprağı ya da hindistan cevizi ile süsledikten sonra servis edin.

Çilekli Muhallebi Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lor Peynirli Veya Kıymalı Çıtır Börek
Bal Soslu Somon
Çeşmi Nigar Çorbası
Altın Renkli Muffin
Kaptandan Enfes Mantar Közleme
Kuzu Etli Sebzeli Güveç
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet