Çilekli Muhallebi Tatlısı

Çilekli Muhallebi Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için:
- 100 gram eritilmiş tereyağı
- 2 paket yulaflı bisküvi (toz haline getirilmiş)
Muhallebi için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Çilekli sos için:
- 200 gram çilek
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1/2 (yarım) çay bardağı su
- Üzerine hindistan cevizi
Çilekli Muhallebi Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Eritilmiş tereyağı ve öğütülmüş yulaflı bisküvi bir kasede yoğurun.
- Yağlanmış kelepçeli kek kalıbınıza bisküvili tabanı ekleyin ve bir bardak yardımıyla bastırarak tabanı güzelce sıkıştırın.
- Tabanı 1 saat buzdolabında bekletin.
- Süt, toz şeker, nişasta ve unu bir tencereye alın ve sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin.
- Kaynamaya başlayıp ağırlaşınca 1 dakika kadar daha pişirin ve ocaktan alarak tereyağı ile vanilyayı ekleyip karıştırın. Buzdolabında bekleyen bisküvili tabanın üzerine muhallebiyi ekleyin ve spatula ile üzerini düzeltin.
- Çilekleri rondodan geçirerek bir tencereye alın ve nişasta, şeker ile suyu ekledikten sonra orta ateşte sürekli karıştırın.
- Yoğunlaşınca ocaktan alın ve soğumuş olan muhallebinin üzerine çilekli sosu dökün.
- Nane yaprağı ya da hindistan cevizi ile süsledikten sonra servis edin.
Çilekli Muhallebi Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
