Çilekli Borcam Pastası

Çilekli Borcam Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı su
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un.
Kreması için;
- 1.5 litre süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik un
- 1 su bardağından 1 parmak eksik nişasta
- 2 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Sosu için;
- 1 kase çilek
- 2 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
Ayrıca;
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı beyaz damla çikolata (isteğe bağlı)
Çilekli Borcam Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Muhallebisi için gerekli materyalleri uygun bir tencereye alın. Yoğunlaşana kadar daima karıştırarak pişirin. Soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra blenderden geçin. İçerisine beyaz damla çikolata ekledim elinizde yoksa kullanmaya bilirsiniz.
- Keki için; yumurta ve şekeri çırpın. Su ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Kabartma tozu, vanilya ve unu ek edip son sefer homojen olacak biçimde karıştırın.
- Yağlanmış dikdörtgen borcama kek hamurunu yayın. 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Keki soğuk süt ile ıslatın ve üzerine hazırladığımı kremayı yayın.
- Son olarak sosu için çilekleri ince ince doğrayıp uygun bir tencereye alın. Dilerseniz çilekleri robottanda geçebilirsiniz.
- Üzerine sosu için gerekli materyalleri ek edin. Daima karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirin. Soğumasını beklemeden kremanın üzerine sosu yayın.
- Üzerini streç sinemayla kapatıp dolapta en az 2-3 saat dinlendirin. Tatlımız hazır, deneyeceklere afiyet olsun🌸🌸.
Çilekli Borcam Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






