Çilekli Baton Pasta
Çilekli Baton Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kek için:
- 4 adet yumurta
- Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı+1 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
(200 ml su bardağı kullandım)
Dışı için;
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
Krema için;
- 1 su bardağı şeker
- 4 su bardağı süt
- 3 yumurta sarısı
- 4 yemek kaşığı tepeleme un
- 3 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket sıvı krema
- 80 gram beyaz çikolata
Çilekli Baton Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kreması için; un, nişasta ,süt ,şeker ve yumurtayı ocağa alıp hiç bırakmadan kaynayıncaya kadar çırparak karıştırıyoruz.
- Kaynadıktan sonra ocaktan alıp tereyağını ekliyoruz.
- Oda sıcaklığına geldikten sonra üzerini streçleyip dolaba kaldırıyoruz.
- Bir gün evvelce yapılması çok daha yeterli sonuç veriyor.
- Ertesi gün evvel kremayı çırpıyoruz.
- Kremayı ılıtıp beyaz çikolatayı içinde eritip pastacı kremasına ekleyip çırpıyoruz. Lakin dikkat edin çikolata soğumuş olsun yoksa kremanın kıvamını akışkan hale getirebilir. Çikolatayla da çırptıktan sonra mis üzere kremamız hazır.
- Şeker ve yumurtaları güzelce beyazlaşana kadar 4-5 dakika çırpalım.
- Ardından sıvı yağ ve elediğimiz kuru materyalleri ekleyelim, mikserin en düşük ayarında yalnızca karışana kadar çok az çırpalım.
- Fırın tepsisine pişirme kağıdı serip kek karışımını döküp eşit yayalım.
- Fırını alt üst ayarda 170 derecede ısıtalım benim fırınımda ortalama 12 dakikada pişti.
- Pişen keki soğuduktan 4 eşit kesime bölelim.
- Her katı sütle biraz ıslatalım.
- Kremadan sürelim, üzerine çileklerimizi koyalım.
- Diğer katları da tıpkı formda yapalım.
Çilekli Baton Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







