Bayatlamayan Pastane Kurabiyesi

Bayatlamayan Pastane Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un(yaklaşık 3 su bardağı)
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam, çörek otu yahut haşhaş ve çekirdek (haşhaşı ve çekirdeği katiyetle tavsiye ederim eksiksiz oluyor )
Bayatlamayan Pastane Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına oda ısısında yumuşamış tereyağını ,sıvı yağı, sirkeyi, şekerini ve tuzu alıp karıştırıyoruz (mikserle asla çırpmıyoruz tereyağ kullandığımız için)
- Daha sonra kabartma tozunu ekleyip yavaş yavaş un eği yaparak hamuru toparlıyoruz. Yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp uzunlamasına serit yapıyoruz.
- Şeritlerin kenarından tutup orta kısımdan daire halinde birleştiriyoruz. Alt kısımlarını da tekrar içe hakikat daire formunda kıvırıp şekillendiriyoruz.
- Bütün hamur bitene kadar birebir süreci yapmak zorunda değilsiniz görsel ekledim, farklı formlar verebilirsiniz.
- Hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Son olarak çörek otu ve susam serpip evvelden ısıttığımız 190 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet bal şeker olsuun :))
Bayatlamayan Pastane Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



