Çilek Soslu Trileçe

Çilek Soslu Trileçe Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Süt şerbeti için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket krema
Üzeri için:
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
Çilek sosu için:
- 2 su bardağı çilek ( ben dondurulmuş kullandım)
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı su
Çilek Soslu Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana dek çırpalım.
- Un ve kabartma tozu ekleyip fazla karıştırmadan hamurumuzu hazırlayalım.
- Yağladığımız tepsiye ve ya dikdörtgen fırın kabına kek harcımızı yayıp evvelden ısıttığımız 170 dereceye ayarlı fırında pişirelim.
- Süt şerbeti için toz şeker ve sütü bir tencereye alalım.
- Şeker eriyene dek ısıtıp ocaktan alalım.
- İçine kremayı ekleyip ılık süt şerbetini pişen kekimizin üzerine gezdirelim. Soğumaya bırakalım.
- Krem şanti ve sütü kıvam alana dek çırpalım. Kekimizin üzerine yayalım.
- Çilek sosu için çilekleri bir tencereye alalım.
- Toz şeker ve su ile karıştırdığımız nişastayı ekleyip kıvam alana dek pişirelim.
- Pişen sosumuzu blenderdan geçirelim.
- Soğuyunca krem şantinin üzerine yayıp vaktiniz varsa bir gece dolapta dinlendirelim.Afiyet olsun.
Çilek Soslu Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



