Çilek Soslu Kupa Tatlısı (Yalancı Magnolia)

Çilek Soslu Kupa Tatlısı (Yalancı Magnolia) Tanımı İçin Malzemeler

Kreması için:

  • 5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket krema
  • 1 paket şekerli vanilin

Çilek sosu için:

  • Yarım kilodan biraz fazla çilek
  • Yarım limon suyu
  • Limon kabuğu rendesi
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı su
  • 4 yemek kaşığı şeker

Çilek Soslu Kupa Tatlısı (Yalancı Magnolia) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Muhallebi için: süt, nişasta, un, şeker ve yumurta sarısını tencereye alın. Karıştırın. Sonrasında ocağa alın yoğunlaşıncaya kadar karıştırın.
  2. Koyulaşmaya başlayınca vanilin ekleyin ve tekrar karıştırın. Kaynayınca ocaktan alın. Biraz soğuyunca kremasını ekleyin, karıştırın (ara orta karıştırın ki kabuk tutmasın) o beklerken çilek sosuna geçelim.
  3. Çilek sosu için; çileklerimizi ikiye bölün. Üzerine limon kabuğu rendesi, şeker ve limon suyunu dökün. Ocağa alın. Yaklaşık 7-8 dakika sonra çilekler pişmiş mi denetim edin.
  4. Çilekler yumuşayınca vanilin dökün karıştırın. Çilekler istediğiniz forma gelince 1 yemek kaşığı nişastayı 3 yemek kaşığı su ile açın ve içine dökün (hemen yoğunlaşıyor dikkat edin tabanı yanmasın) ocağın altını kısın 1-2 dakika daha ocakta kalsın karıştırmayı unutmayın. Ocaktan alın.
  5. Bisküvi katmanı için; konutunuzda hangi bisküvi varsa koyabilirsiniz ben parmak bisküvi kullandım. Robottan çekiyoruz.
  6. Bisküvi, muhallebi olacak formda katman katman döküyoruz en üste çilek sosumuzdan ekliyoruz. Afiyet olsun🫶.

Çilek Soslu Kupa Tatlısı (Yalancı Magnolia) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kırıkkale Usulü Dönderme (Yöresel)
Meyve Düşü Keki – Yumuşacık
Tavuk Kapama
Tavuklu Mangolu Wrap Dürüm
Ağlayan Pasta
Fırında Karnabahar
Hdabla | © 2025 |