Çilek Soslu Kupa Tatlısı (Yalancı Magnolia)
Çilek Soslu Kupa Tatlısı (Yalancı Magnolia) Tanımı İçin Malzemeler
Kreması için:
- 5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket krema
- 1 paket şekerli vanilin
Çilek sosu için:
- Yarım kilodan biraz fazla çilek
- Yarım limon suyu
- Limon kabuğu rendesi
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı su
- 4 yemek kaşığı şeker
Çilek Soslu Kupa Tatlısı (Yalancı Magnolia) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Muhallebi için: süt, nişasta, un, şeker ve yumurta sarısını tencereye alın. Karıştırın. Sonrasında ocağa alın yoğunlaşıncaya kadar karıştırın.
- Koyulaşmaya başlayınca vanilin ekleyin ve tekrar karıştırın. Kaynayınca ocaktan alın. Biraz soğuyunca kremasını ekleyin, karıştırın (ara orta karıştırın ki kabuk tutmasın) o beklerken çilek sosuna geçelim.
- Çilek sosu için; çileklerimizi ikiye bölün. Üzerine limon kabuğu rendesi, şeker ve limon suyunu dökün. Ocağa alın. Yaklaşık 7-8 dakika sonra çilekler pişmiş mi denetim edin.
- Çilekler yumuşayınca vanilin dökün karıştırın. Çilekler istediğiniz forma gelince 1 yemek kaşığı nişastayı 3 yemek kaşığı su ile açın ve içine dökün (hemen yoğunlaşıyor dikkat edin tabanı yanmasın) ocağın altını kısın 1-2 dakika daha ocakta kalsın karıştırmayı unutmayın. Ocaktan alın.
- Bisküvi katmanı için; konutunuzda hangi bisküvi varsa koyabilirsiniz ben parmak bisküvi kullandım. Robottan çekiyoruz.
- Bisküvi, muhallebi olacak formda katman katman döküyoruz en üste çilek sosumuzdan ekliyoruz. Afiyet olsun🫶.
Çilek Soslu Kupa Tatlısı (Yalancı Magnolia) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






