Çilek Reçeli (Geceden Bekletmeden)

Çilek Reçeli (Geceden Bekletmeden) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kilo çilek
  • 1.5 kilo şeker (9 su bardağı)
  • 1 yemek kaşığı limon
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Çilek Reçeli (Geceden Bekletmeden) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Çilekleri sirkeli suda bekletelim.
  2. Güzelce yıkadıktan sonra baş kısmından kesip çöpünden temizleyelim.
  3. Çilekleri şekerle buluşturup 2 saat bekletelim.
  4. Ocağa alıp kısık gözünde kapağı açık olacak halde 45 dakika kaynatalım.
  5. Pişmeye yakın limon ve tereyağını ek edelim.
  6. Çileği fazla kaynatırsanız kararır.
  7. İstediğiniz kıvam almazsa tepsiye döküp güneşte bekletebilirsiniz.
  8. Sıcakken kavanozlara alıp yeni kapakla kapatırsanız küflenme bozulma olmaz.
  9. Güneşte bekletirseniz de bozulma olmaz.
  10. Sakın limon tuzu kullanmayın ziyanlı.
  11. Ben genelde buzdolabında koruma ediyorum. Deneyenlere şifa olsun. ❤️.

Çilek Reçeli (Geceden Bekletmeden) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yağ Çekmeyen Kahvaltılık Pişi
Orman Meyveli Crumble Kek (Videolu)
Fransız Bisküvili Kavanoz Tatlısı (Kafe Lezzeti )
Milföy Waffle
Antep Fıstıklı Çorba ( Prenses Çorba)
Kıymalı Patlıcan Katları
Hdabla | © 2025 |