Çilek Reçeli

Çilek Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg çilek
  • 3 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon suyu

Çilek Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Çilek reçeli yapmak için çilekleri temizleyin ve uygunca yıkayın.
  2. Üzerine 3 su bardağı şeker dökün ve bir gece bekletin.
  3. 30 dakika kaynatın ve içine limonu dökün, tekrar 5 dakika kaynatın.
  4. Son olarak hazırladığınız çilek reçelini cam bir kaba koyun ve ağzını sıkıca kapatın.
  5. Soğuduktan sonra çilek reçelinin tadını çıkarabilirsiniz.

Çilek Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kolay Ve Lezzetli! Şehriyeli Terbiyeli Çorba Nasıl Yapılır?
Simit Kebabı (Oruk Kebabı)
İçli Köfte Tarifi (Çatlamayan )
Kışa Hazırlık Dondurucuya Taze Fasulye Saklama
Sarımsaklı Pilav (Osmanlı Saray Mutfağından Bir Başyapıt)
Katıklı Dolma
Hdabla | © 2025 |