Çılbır
Çılbır Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet haşlanmış yumurta
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 3 diş sarımsak
- 1 kase yoğurt
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
Çılbır Tanımı Nasıl Yapılır?
- Haşladığımız yumurtaları ortadan ikiye keselim köşeye alalım tavada erittiğimiz tereyağını ne kadar bol tereyağı olursa o kadar lezzetli olur.
- biber salçasını az biraz kavurup, baharatlarını attıktan sonra kapak biçiminde yumurtaları dizelim birinci fotoğrafta görüldüğü üzere tavadaki yağdan üstelerine gezdirerek 1 dakika pişirelim.
- Ardından hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu direk üzerine dökelim, sıcak sıcak yiyelim şimdiden afiyet olsun 😇
Çılbır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







