Çılbır

Çılbır Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet haşlanmış yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 3 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Çılbır Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Haşladığımız yumurtaları ortadan ikiye keselim köşeye alalım tavada erittiğimiz tereyağını ne kadar bol tereyağı olursa o kadar lezzetli olur.
  2. biber salçasını az biraz kavurup, baharatlarını attıktan sonra kapak biçiminde yumurtaları dizelim birinci fotoğrafta görüldüğü üzere tavadaki yağdan üstelerine gezdirerek 1 dakika pişirelim.
  3. Ardından hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu direk üzerine dökelim, sıcak sıcak yiyelim şimdiden afiyet olsun 😇

Çılbır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Limonlu Yoğurt Tatlısı
Tel Şehriye Çorbası
Tavada Kazandibi-pratik
Krep Pasta
Fırında Bütün Tavuk
Pastane Poğaçası
Hdabla | © 2025 |