Çikolatalı Truff
Çikolatalı Truff Tanımı İçin Malzemeler
- 2 paket petibör bisküvi
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1,5 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı margarin/tereyağ
- 1 dolu yemek kaşığı sürülebilir çikolata
- Dilerseniz 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
Dışı için;
- 200gr sütlü çikolata
Çikolatalı Truff Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle 2 paket bisküviyi rondoya alıyoruz ve kum üzere olana kadar rondodan geçiriyoruz.
- Sonra derin bir kabın içerisine alıyoruz.
- Geri kalan tüm materyalleri içerisine alıyoruz ve spatula yardımıyla karıştırıyoruz.
- Bu sırada çikolatayı benmari yolu eritiyoruz.
- Harcımızdan modüller koparıyoruz ve dilediğimiz biçimi veriyoruz.
- İsterseniz yuvarlak isterseniz de benim tercih ettiğim üzere uzunca biçim verebilirsiniz.
- Hepsi bittikten sonra benmari tarzı erittiğimiz çikolatanın içerisine batırıyoruz.
- Tabağa diziyoruz ve sonrasında çikolatanın donması için dolaba koyuyoruz.
- Çıkardıktan sonra üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
- Hindistan cevizi, fındık kırıkları, toz antep yada eritilmiş beyaz çikolata…
Sunumu göz dolduran tadı damak çatlatan pratik tanımımı deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Çikolatalı Truff Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














