Çikolatalı Tavuk Göğsü
Çikolatalı Tavuk Göğsü Tanımı İçin Malzemeler
Tavuk göğsü için;
- 2 litre süt
- 1 paket margarin yahut 250 gram tereyağı
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı şeker
- 2 paket vanilya
Supangle için;
- 6 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı kakao
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 2 çay bardağı şeker
- 4 yumurta sarısı
- 1 paket krema
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Üstüne;
- Kakao
Çikolatalı Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuk göğsü için; margarin tencereye alınıp eritilir.
- Üstüne daima karıştırarak un eklenir hafif kavrulur (rengi dönmeden)
- Sütü ek edilip, orta ateşte daima karıştırılır.
- Süt kaynayınca şekeri eklenir. Daima karıştırılır tabanına tutmaması için.
- Kıvamı yoğunlaşınca ocaktan alınıp, vanilya eklenip karıştırılır.
- Blendır ile güzelce pürüzsüz kıvama getirilir. Ilıması için kenara koyulur. Üstünün kabuk tutmaması için ortada karıştırılır.
- Başka bir tencerede supangle için vanilya ve tereyağı hariç tüm materyal karıştırılır.
- Kaynayıp yoğunlaşmaya başlayınca ocaktan alınıp, tereyağı ve vanilya eklenip, karıştırılır. Blendır ile pürüzsüz kıvama getirilir.
- Ilık bir hale gelince kaselere 1’er kepçe tavuk göğsünden koyulur.
- Üstlerine 1’er kase supangleden dökülüp yayılır.
- Buzdolabına koyulup 5-6 saat bekletilir.
- Servis edileceği vakit üstlerine kakao serpilir. Afiyet olsun 🙂
Not:Küçük kaseler ile 19 tane oluyor.
Çikolatalı Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









