Çikolatalı Tart Pasta

Çikolatalı Tart Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağı
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 çay bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Üzeri için;

  • 100 ml krema
  • 150gr çikolata

Keki ıslatmak için;

  • 1 yemek kaşığı granül kahve
  • Yarım su bardağı süt

Çikolatalı Tart Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kek için derin bir kapta yumurta ve şekeri beyazlayıncaya kadar çarpalım.
  2. Ardından kalan materyalleri karıştırıp homojen bir karışım elde edelim.
  3. Elde ettiğimiz kek karışımını tereyağ ile yağladığımız (sıvı yağı da olabilir) tart kalıbına döküp evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dk pişirelim.
  4. Pişen kekimizi soğumaya alalım ve büsbütün soğuduktan sonra kalıbı aykırı çevirerek kalıptan çıkaralım.
  5. Kekimizi hazırladıktan sonra krema için süt,şeker,yumurta sarısı ve unu bir tencereye alalım ve karıştırarak kaynatalım pürüzsüz bir krema elde edelim.
  6. Kaynayan kremayı ocaktan alalım kaynar bir halde vanilin ve tereyağını ekleyelim pürüzsüz bir kovam elde edene kadar karıştıralım.
  7. Çikolata kreması için 100ml kremayı sos tenceresine koyalım içerisine çikolataları atıp eriyene kadar karıştıralım.
  8. Kalıptan çıkardığımız keki kahve ile ıslatalım üzerine evvel muhallebiyi dökelim bir spatula yardımı ile düzeltelim akabinde çikolata kremasını dökelim ve bir kaç saat buzdolabında bekletelim. Afiyet olsun 😋.

Çikolatalı Tart Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavada Yalancı Su Böreği Tarifi (Videolu)
Sade Bulgur Pilavı
Kafeleri Aratmayacak Tost Tarifi
Tavuklu Mantı
Borcamda Köstebek Pasta
Tepsi Keki
Hdabla | © 2025 |