Çikolatalı Tart Pasta
Çikolatalı Tart Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağı
- 1 çay bardağı şeker
- 2 çay bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
Kreması için;
- 2,5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri için;
- 100 ml krema
- 150gr çikolata
Keki ıslatmak için;
- 1 yemek kaşığı granül kahve
- Yarım su bardağı süt
Çikolatalı Tart Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kek için derin bir kapta yumurta ve şekeri beyazlayıncaya kadar çarpalım.
- Ardından kalan materyalleri karıştırıp homojen bir karışım elde edelim.
- Elde ettiğimiz kek karışımını tereyağ ile yağladığımız (sıvı yağı da olabilir) tart kalıbına döküp evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dk pişirelim.
- Pişen kekimizi soğumaya alalım ve büsbütün soğuduktan sonra kalıbı aykırı çevirerek kalıptan çıkaralım.
- Kekimizi hazırladıktan sonra krema için süt,şeker,yumurta sarısı ve unu bir tencereye alalım ve karıştırarak kaynatalım pürüzsüz bir krema elde edelim.
- Kaynayan kremayı ocaktan alalım kaynar bir halde vanilin ve tereyağını ekleyelim pürüzsüz bir kovam elde edene kadar karıştıralım.
- Çikolata kreması için 100ml kremayı sos tenceresine koyalım içerisine çikolataları atıp eriyene kadar karıştıralım.
- Kalıptan çıkardığımız keki kahve ile ıslatalım üzerine evvel muhallebiyi dökelim bir spatula yardımı ile düzeltelim akabinde çikolata kremasını dökelim ve bir kaç saat buzdolabında bekletelim. Afiyet olsun 😋.
Çikolatalı Tart Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















