Çikolatalı Poğaça
Çikolatalı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 1 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 4.5- 5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Çikolatalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık su, ılık süt, maya ve toz şekeri karıştırma kabına alıp karıştıralım ve yaklaşık 5 dakika mayanın etkinleşmesini bekleyelim.
- Daha sonra yumurta ve tuzu ekleyip karıştıralım tuz ve kakaoyu da ekleyip yeterlice karıştıralım .
- Son olarak unumuzu ekleyip hamuru yoğuralım ,hamurumuz hazır olduktan sonra üzerine yarım su bardağı sıvı yağımızı dökelim ve yağı hamura düzgünce yedirelim .
- Ağzını kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakalım mayalanan hamurumuzu havasını aldıktan sonra 16 eşit modüle bölelim.
- Yuvarlak bezeler yapıp tepsimize dizelim üzerini örtelim 15 dk tepsi mayası yapalım.
- Önceden ısıttığımız 180º alt üst ayarlı fansız fırında denetimli pişirelim.
- Pişirme müddeti fırınınıza nazaran değişir poğaçalarımız piştikten sonra fırından alalım ve üzerine nemli bir bez örtelim.
- Poğaçalarımız soğuduktan sonra pipetle delikler açalım sürülebilir kahvaltılık çikolatayı poğaçalarımızın içerisine dolduralım son olarak üzerine pudra şekeri serpelim. Afiyet olsun 🌺.
Çikolatalı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















