Çikolatalı Poğaça
Çikolatalı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 paket kuru maya
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 4.5 şu bardağı un
İçi için;
- Sürülebilir çikolata
Çikolatalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık süt, kuru maya ve toz şekeri uygunca eritin.
- Sonra sıvı yağı ekleyin karıştırın.
- Son olarak un ve tuzu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
- 1 saat kadar mayalandırın.
- Mayalandıktan sonra havasını alın.
- 1 ‘er kaşık isteğe bağlı beyaz ve sütlü çikolatayı hamura koyun yoğurun.
- Beze halinde olan hamurları alıp içine öncesinde minik topçuklar biçiminde buzlukta dondurduğumuz çikolatalardan koyup yuvarlıyoruz.
- 15/20 dakika tepsi mayası yapıyoruz.
- Tepsi mayası olduktan sonra 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz. (fırınınıza bağlı)
- Son olarak soğuduktan sonra isteğe bağlı üzerine pudra şekeri serpiyoruz.
Çikolatalı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









