Çikolatalı Poğaça

Çikolatalı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 4.5 şu bardağı un

İçi için;

  • Sürülebilir çikolata

Çikolatalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ilık süt, kuru maya ve toz şekeri uygunca eritin.
  2. Sonra sıvı yağı ekleyin karıştırın.
  3. Son olarak un ve tuzu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
  4. 1 saat kadar mayalandırın.
  5. Mayalandıktan sonra havasını alın.
  6. 1 ‘er kaşık isteğe bağlı beyaz ve sütlü çikolatayı hamura koyun yoğurun.
  7. Beze halinde olan hamurları alıp içine öncesinde minik topçuklar biçiminde buzlukta dondurduğumuz çikolatalardan koyup yuvarlıyoruz.
  8. 15/20 dakika tepsi mayası yapıyoruz.
  9. Tepsi mayası olduktan sonra 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz. (fırınınıza bağlı)
  10. Son olarak soğuduktan sonra isteğe bağlı üzerine pudra şekeri serpiyoruz.

Çikolatalı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Etli Biber Dolması
Airfreyer’da Rokalı Patates Salatası
Havuç Tarator
Yumurtalı Çiğköfte
Beyti Kebabı
Pankek (Kahvaltılık)
Hdabla | © 2025 |