Çikolatalı Poğaça
Çikolatalı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket instant maya
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 4,5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı kadar damla ya da pul çikolata
Üzerine serpmek için;
- Pudra şekeri
İçine koymak için;
- Çokokrem
Çikolatalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Merhaba. Bir gün evvelce büyük bir tabağı streç sinema ile kaplayın üzerine aralıklarla 15 tatlı kaşığı çokokremi koyup buzluğa atın şayet birebir gün yapmak isterseniz de bir kaç saat öncesinden de dondurup yapabilirsiniz.
- Geçelim yapılışına. Süt şeker mayayı ekleyip karıştırın, sonra sıvı yağ, akabinde unu ekleyin 4 bardak tan sonra unu dikkatli kullanınız biraz ele yapışan bir hamur olmalı, gerek olmayabilir. Tuzunu ekleyin yoğurun 1 saat dinlendirin.
- Hamur dinlendikten sonra havasını alın damla çikolatalı ekleyin hamura karışmasını sağlayın.
- Elimize hamurdan beze alıp içine bir gün evvelden buzlukta doldurduğumuz çikolatadan koyup kapatıp tepsiye dizilir.
- 15-20 dk tepsi de mayalandırdıktan sonra 200 derecede 20 dk pişirin (fırınınıza bağlı) en son soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin. Afiyetle. 🍀.
Çikolatalı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







