Çikolatalı Pasta

Çikolatalı Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı ılık su
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
Üzeri için;
- Pasta kreması
- Çikolata sosu
Çikolatalı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri beyaz krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
- Süt, sıvı yağ ve ılık su ek edip tekrar çırpalım.
- Un, kabartma tozu, vanilya ve kakao ek edip spatula ile karıştıralım.
- Isıya güçlü bir kaba su koyup fırının altına koyalım daha hoş kabarması için 😉😊.
- Büyük fırın tepsisine yağlı kâğıt serip üzerine harcımızı dökelim.
- 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dk pişirelim. Kürdan testi yapıp fırından alalım.
- Keki soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra ister daire ister dikdörtgen biçimde iki kesime keselim.
- Kekin bir adedini servis tabağına alıp üzerini az süt ile ıslatıp pasta kreması yapalım ve üzerine çikolata sosu dökelim.
- İkinci katı da üzerine koyup süslemesini yapalım.
- Dış kısmını ister büsbütün kaplayın ister açık bırakın.
- Bu kekten harf,rakam pasta da yapabilirsiniz.
- Kekin kıvamı çok yumuşak ipeksi bir dokusu oluyor güya bu türlü pandispanya ve kek karışımı üzere.
- Afiyet olsun ☺️.
Çikolatalı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





