Çikolatalı Kurabiye

Çikolatalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım paket tereyağı (125 gram becel yada teremyağ ile de yapılabilinir yada tereyağ ile karıştırarak)
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı nescafe
  • 200 gram nişasta
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı vanilya
  • Aldığı kadar un

Çikolatalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığında yağı ve öbür materyalleri bir kapta karıştırıp güzelce yoğuruyoruz.
  2. İstediğimiz formu verip evvelce ısıtılmış 160 derece fırında güzelce pişiriyoruz az pişirmemeye dikkat edin daha kıyır oluyor.
  3. Ben mi yöntemi erittiğimiz çikolataları fırından çıkan kurabiyelere istediğimiz halde bandırıp yağlı kağıt üzerine diziyoruz çikolatalar donduğunda kurabiyeler hazır.
  4. İki kurabiye ortasına fındık fıstık ezmesi nutella sürüp kenara fındık ya da fıstık modüllerini bulabilirsiniz dileğe bağlı iki halde yapılabilir afiyet olsun.

Çikolatalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Enginar Kalbi Salatası
Mantarlı Ispanaklı Fırın Makarna (Videolu)
Damağınızda İz Bırakacak Acılı Ezme
Baklavalı Muhallebi
Meyveli Yoğurt (Çocuklar Buna Bayılacak)
Pancar Erişte Veya Kesme Hamur
Hdabla | © 2025 |