Çikolatalı Kurabiye

Çikolatalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gr margarin (ben tereyağı kullandım)
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 3 tatlı kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- Aldığı kadar un
Üzeri için;
- Çikolata (benmari metodu eritilmiş)
Çikolatalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığında yumuşamış margarini bir kaba alıp öteki materyalleri de üzerine teker teker ekliyoruz.
- En son unu yavaş yavaş ekliyoruz. Hoş yumuşak ele yapışmayan hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
- Kıvama gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp elinizde yuvarlayın. (bu evrede isterseniz hamurun içerisine küçük çikolatalar ekleyebilirsiniz, tercihinize bağlı).
- Yuvarladığınız hamurları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
- Tepsi üzerinde kurabiyelere elinizde bastırıp yassı biçim alınmasını sağlayın.
- Benmari metodu erittiğiniz çikolatayı kurabiyelerin üzerine sürün.
- 180 derece de ısıtılmış fırında 15 dk kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp soğuyan kurabiyeler yenmeye hazır 💖.
Afiyet olsun.
Çikolatalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




